EUR: 308,50 Ft
CHF: 284,96 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Belföld

Jövőbeli munkatársait kereste az MVM Csoport

Jövőbeli munkatársait kereste a Szakma Sztár Fesztiválon a MAVIR ZRt. és az MVM OVIT Zrt., míg az MVM Partner Zrt. főszponzorként vett részt a rendezvényen. A fesztivál célkitűzése – mely a fizikai szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése – egybecseng az MVM Csoport társaságai által megfogalmazott céllal: a jövőben is megfelelő tudással bíró szakembereket szeretnének szerződtetni.

Jól képzett, fiatal szakmai tanulókat díjazott a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt., az MVM OVIT Zrt. és az MVM Partner Zrt. Utóbbiak második alkalommal vettek részt a Szakma Sztár Fesztiválon, a MAVIR pedig idén csatlakozott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében zajló Országos Szakmai Tanulmányi Versenyhez, amelynek döntőjét a 2016. április 18-20. között Budapesten zajló pályaválasztó fesztivál keretében tartották.

A versenysorozat hegesztő és szerkezetlakatos szekcióban megrendezett döntőit az MVM OVIT szakemberei a helyszínen kísérték figyelemmel. A tapasztalatok alapján az országos döntők résztvevőinek köre az MVM OVIT jövőbeli szakemberigényének meghatározó merítési forrása lehet, így a cég a számára legfontosabb szakmákban – erősáramú elektrotechnikus, szerkezetlakatos és hegesztő – tanulók számára rendezett versenyek győzteseinek ajánlott fel díjakat.

“MVM Paksi Atomerőmű Zrt. számára az üzemeltetés során felmerülő karbantartó feladatokat végezzük, munkánk során erőművi gépgyártó üzemünk által gyártott berendezéseket is felhasználunk. Az atomerőműben szigorú előírások és munkabiztonsági szabályok szerint folyik a munka. Ez nagy precizitást, elsőrangú szakmai munkát kíván tőlünk a jelenben és a jövőben egyaránt. Mindezek mellett megkezdtük a felkészülést a paksi atomerőmű kapacitásfenntartásával kapcsolatban várható feladatainkra is. Természetes tehát, hogy figyelemmel kísértük a szakképzésnek ezt a fontos versenyét, hogy tapasztalatokat szerezzünk a szakemberképzés helyzetéről és az utánpótlási lehetőségekről.” – mondta Ács Attila erőművi és karbantartási igazgató, aki a szerkezetlakatos-verseny első helyezettjének adta át a díjat.

A MAVIR átviteli rendszerirányítóként az ország ellátásbiztonságának kulcsfontosságú szereplője. Így a társaság számára elengedhetetlen, hogy a következő évtizedekben is magasan képzett szakemberekkel láthassa el feladatait.

A rendezvény célkitűzése – amely a gyakorlatigényes, fizikai szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése – egybecseng a MAVIR által megfogalmazott célokkal. Ennek jegyében a rendszerirányító társaság díjakat ajánlott fel az erősáramú elektrotechnikus és villanyszerelő kategóriák legjobbjainak.

“A Fesztiválon való részvétel célja az volt, hogy az elektrotechnika a választható szakmák sorában méltó helyet kapjon: fogékony és tehetséges tanulók számára perspektívát kínáljunk, és elősegítsük a szakember-utánpótlást, főként a MAVIR üzemviteli szakterülete számára” – mondta a rendezvény kapcsán Bencsik Tibor a MAVIR ZRt. üzemviteli igazgatója.

Az MVM Partner Zrt. az elektrotechnikai technikus kategória első helyezettjének, az erősáramú technikus kategória második helyezettjének, illetve a villanyszerelő kategóriában harmadik helyezést elért versenyzőnek ajánlott fel díjakat, hiszen a társaság  csakúgy, mint a cégcsoport másik két tagvállalata,  fontosnak tartja a jövő nemzedékének és ezáltal a tehetséges szakemberek utánpótlásképzésének támogatását.

A megmérettetések figyelemmel kísérése egyben lehetőséget biztosított arra, hogy az MVM Csoport vállalatai átfogó képet kapjanak az országos szakképzés színvonaláról és a versenyzők tudásszintjéről. Mindezen kívül kiváló kapcsolatépítési és kapcsolatfejlesztési alkalmat jelentett számukra a szakképző intézményekkel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Letartóztatják a bicskei gyermekotthon vezetőjét

  Letartóztatják a bicskei gyermekotthon vezetőjét

  Indítványozta a bicskei gyermekotthon vezetőjének előzetes letartóztatását hétfőn a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség a nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt indult büntetőügyben.

 • Jön a legolcsóbb internetcsomag

  Jön a legolcsóbb internetcsomag

  Minden magyarországi szolgáltató kínálatában elérhető lesz 2017. január 1-jétől a Digitális Jólét Alapcsomag – írta a hétfői Világgazdaság a Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos által vezetett Digitális Jólét Program titkárságának tájékoztatására hivatkozva.

 • Lesz tavasz! 20 fokos meleg lesz a héten!

  Lesz tavasz! 20 fokos meleg lesz a héten!

  A következő napokban általában borús, felhős lesz az ég, néhol esőre is készülni kell, de enyhe lesz az időjárás, több helyen 20 Celsius-fok körül alakulhatnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.