2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb XIV.kerület

Katasztrófahelyzetben is észnél vannak

(fotó:Fővárosi Katasztrófavédelem)

Ügyességi feladatok is voltak (Fotó: Fővárosi Katasztrófavédelem)

Katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt rendezett a XVI. kerületi Nyári Napközis Táborban a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság XIV. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksága a XIV–XVI. kerületben tanuló diákoknak.

A vetélkedő célja az volt, hogy a gyerekek testközelből ismerjék meg a veszélyhelyzetek és azt, hogy olyankor hogyan kell viselkedni. Az elméleti rész mellett ügyességi feladatok, katasztrófavédelmi csapatverseny és szimulált segítségnyújtás is volt. A XVI. kerületből tizenegy csapat, a XIV.-ből öt nevezett.


A XVI. kerületben az általános iskolai kategóriában az első helyezett a Móra Ferenc Általános Iskola csapata lett, második helyen a Táncsics Mátyás Általános Iskola és Gimnázium tanulói végeztek, harmadikok a Sashalmi Tanoda Általános Iskola növendékei lettek. Középiskolai kategóriában a dobogó legfelső fokára a Szerb Antal Gimnázium diákjai állhattak fel, a második helyen a Corvin Mátyás Gimnázium és Szakközépiskola végzett, míg a harmadik a Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium csapata lett.

A XIV. kerületben általános iskolai kategóriában az első helyet szerezte meg a Dr. Mező Ferenc Általános Iskola csapata, a másodikok a Móra Ferenc Általános Iskola diákjai lettek, a harmadik helyen a Kaffka Margit Általános Iskola tanulói végeztek. Középiskolai kategóriában csak első és második helyezettet tudtak kihirdetni a szervezők. Elsők a Sylvester János Református Gimnázium növendékei lettek, míg a második helyet a Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskola szerezte meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.