2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb XI.kerület

Kész a Budaörsi úti kétszintű csomópont

Átadták a Budaörsi úti új, kétszintű közúti csomópontot, amelyet a 4-es metró beruházásához kapcsolódva építettek. Az MTI híradása szerint Tarlós István főpolgármester elmondta: hosszú évek óta megoldatlan probléma zárul le a Budaörsi út és környéke rendezésével.

– Az építkezés 2014-ben kezdődött, 85 hétig tartott, a beruházás nettó 7,2 milliárd forintba került és naponta 120 ezer autós látja a hasznát – közölte.


Tarlós István emlékeztetett arra is, hogy a csomópont építése kifejezett vállalás volt az Európai Uniónál, egyik legfontosabb célja a 4-es metró, a BKV- és a Volán-járatok, valamint a P+R parkolók jobb elérésének biztosítása. A beruházásnak köszönhetően kicserélték a teljes közműhálózatot, megújult a közvilágítás, kétszintű csomópont, akadálymentes gyalogos- és kerékpáros-aluljáró, valamint zajvédő fal épült.

budaörsi csomópont MTI fotó

A modern kétszintű csomópont jobb átszállási lehetőségeket és gyorsabb közlekedést biztosít

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.