EUR: 308,21 Ft
CHF: 289,63 Ft
2017. február 24., péntek
Mátyás

Egyéb Tatabánya

Kézilabda BL-meccseket is rendezhetne Tatabánya?

A napokban kiderült: a kormány támogatja a város új multifunkcionális csarnokának felépítését. A létesítmény a bajnoki kézilabda-mérkőzések lebonyolítása mellett korosztályos világversenyek, valamint koncertek, gazdasági vásárok megtartására is alkalmas lesz. Ezzel a megyeszékhely lakóinak régi álma válhat valóra.

Az új csarnok két szempontból is óriási előrelépési lehetőséget nyújt a férfi-kézilabdacsapat számára – mondta el a beruházás kapcsán Marosi László, a Grundfos Tatabánya KC szakmai elnöke. Mint fogalmazott: egyrészt több szurkoló előtt játszhat az együttes, másrészt az új játékosok igazolása kapcsán is pluszpontot jelenthet a sportoló szemében a modern infrastruktúra.

Default Project

A létesítményben a Tatabányai Sport Club vívói is helyet kapnak majd, ez számukra is európai léptékű fejlődést jelent – tudtuk meg Plásztán Attilától, a szakosztály vezetőedzőjétől. A szakember szerint olyan minőségű és annyi pásttal rendelkező vívóterem, mint amilyen az új csarnokban várja őket, még a fővárosban is csak elvétve található.

Sámuel Botond, a sportlétesítményeket működtető Agora Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte: a ’70-es évek közepén épült városi sportcsarnokot remekül pótolhatja az új, multifunkcionális sportcsarnok. – A létesítménnyel rangos nemzetközi események helyszíne lehet Tatabánya. Nemcsak a sport-, hanem egyéb kulturális és gazdasági rendezvények is otthonra találhatnak az új sportcsarnokban – mondta el Sámuel Botond.

Tatabánya új multifunkcionális csarnokával kapcsolatban egyetlen nyitott kérdés marad: 3000 fős vagy annál nagyobb befogadóképességű létesítmény épüljön az Olimpikon úton? Amennyiben ötezer fős, vagy annál is nagyobb méretű csarnok épül, abban akár Bajnokok Ligája-mérkőzéseket is rendezhetnének. Erről a kérdésről a város lakói dönthetnek majd.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb három gyógyszertárat záratott be az OGYÉI

  Újabb három gyógyszertárat záratott be az OGYÉI

  Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, felfüggesztve a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.

 • Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának

  Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának

  Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának, az ellenzéki, balközép Macedóniai Szociáldemokrata Szövetségnek (SDSM) ugyanis szkopjei sajtójelentések szerint sikerült megegyeznie az albán kisebbségi Demokratikus Unió az Integrációért (DUI) párttal, így meglehet a szükséges többségük a parlamentben.

 • Olimpia 2024: a kormány lezártnak tekinti az ügyet

  Olimpia 2024: a kormány lezártnak tekinti az ügyet

  A kormány lezártnak tekinti az olimpiarendezés ügyét, egyben felkérte Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, tájékoztasson arról, hogy az olimpiához kapcsolódó beruházások előkészítése milyen szakaszban van.