EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb Tatabánya

Kézilabda BL-meccseket is rendezhetne Tatabánya?

A napokban kiderült: a kormány támogatja a város új multifunkcionális csarnokának felépítését. A létesítmény a bajnoki kézilabda-mérkőzések lebonyolítása mellett korosztályos világversenyek, valamint koncertek, gazdasági vásárok megtartására is alkalmas lesz. Ezzel a megyeszékhely lakóinak régi álma válhat valóra.

Az új csarnok két szempontból is óriási előrelépési lehetőséget nyújt a férfi-kézilabdacsapat számára – mondta el a beruházás kapcsán Marosi László, a Grundfos Tatabánya KC szakmai elnöke. Mint fogalmazott: egyrészt több szurkoló előtt játszhat az együttes, másrészt az új játékosok igazolása kapcsán is pluszpontot jelenthet a sportoló szemében a modern infrastruktúra.

Default Project

A létesítményben a Tatabányai Sport Club vívói is helyet kapnak majd, ez számukra is európai léptékű fejlődést jelent – tudtuk meg Plásztán Attilától, a szakosztály vezetőedzőjétől. A szakember szerint olyan minőségű és annyi pásttal rendelkező vívóterem, mint amilyen az új csarnokban várja őket, még a fővárosban is csak elvétve található.

Sámuel Botond, a sportlétesítményeket működtető Agora Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte: a ’70-es évek közepén épült városi sportcsarnokot remekül pótolhatja az új, multifunkcionális sportcsarnok. – A létesítménnyel rangos nemzetközi események helyszíne lehet Tatabánya. Nemcsak a sport-, hanem egyéb kulturális és gazdasági rendezvények is otthonra találhatnak az új sportcsarnokban – mondta el Sámuel Botond.

Tatabánya új multifunkcionális csarnokával kapcsolatban egyetlen nyitott kérdés marad: 3000 fős vagy annál nagyobb befogadóképességű létesítmény épüljön az Olimpikon úton? Amennyiben ötezer fős, vagy annál is nagyobb méretű csarnok épül, abban akár Bajnokok Ligája-mérkőzéseket is rendezhetnének. Erről a kérdésről a város lakói dönthetnek majd.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.