2018. április 24., kedd
György

Egyéb XXII.kerület

Koncert után kezdődött az örömzenélés

Örömzene22

A koncert után Csapó József (középen) klasszikus és dzsesszműveket is előadott a zenésztársak improvizációira

Csapó József kontratenor volt a vendége a Vojnovich-Huszár Villa legutóbbi estjének. Az énekes a műsorban két Bach-passióból is énekelt áriát, a János-passióból az „Es ist vollbracht” címűt, a Máté passióból pedig az „Erbarme dich” kezdetűt, amelynek egyik különlegessége, hogy általában szoprán női énekesek szokták előadni.

– Felemelő volt a hangverseny a két Bach-áriával és Vivaldi Stabat Materével, kontratenor élőadásban. Különleges este volt – fogalmazott Ligeti Zsuzsa a közönség nevében. Csapó József elmondta, szereti az ilyen szakmai kihívásokat, és mindig szívesen énekel olyan helyen, ahol a közönség közvetlen közelről hallja és a koncert után a vendégek – egy pohár bor és pár falat kíséretében – ott maradnak beszélgetni egymással és az előadóval is.


– Szeretem ezt a helyet, jó itt énekelni, mindig jövök, ha hívnak. A közönség inspiráló, a hangulat családias, harmónia van – jelentette ki a művész. Az igazi örömzenélés azonban csak azt követően kezdődött, hogy a koncert és a beszélgetés után a közönség már hazament. A zenészek egy pohár szekszárdi vörösbor után amolyan régizene-jamsassionbe kezdtek, az orgonista, a gambás, a hegedűs és a bőgős egymás után ment oda hangszeréhez és Csapó József vezetésével a maguk és egymás szórakoztatására improvizáltak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.