EUR: 309,67 Ft
CHF: 289,61 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb XVII.kerület

Kriszti angyalai

Szombat kivételével minden egyes nap tart rúdtáncoktatást a kerületben Vidéki Krisztina. Családi házuk emeletén várja a hölgyeket, hogy megismertesse őket a szép, könnyed, de igencsak emberpróbáló mozgással. A Pole Dance Angelsbe járó lányok alakját és lelkét is formálják.

Vidéki Krisztina rúdtánc  (Fotó: Máté Krisztián)

Kriszti épp Adrinak, a leendő tanárnak mutatja a figurát (Fotó: Máté Krisztián)

– Anyukám hívta fel a figyelmemet a rúdtáncra, szerelem volt első látásra, és ottragadtam – mesélte lapunknak Kriszti, három éve hogyan változtatta meg az életét egy belvárosi rúdtáncóra. – Nagyon nőies, de egyben kemény sport. Alakot formál, izomzatot erősít, mellette viszont a legfontosabb, hogy önbizalmat ad az embernek.

Vidéki Krisztina rúdtánc  (Fotó: Máté Krisztián)

A rúdtánc alakot formál, magabiztossá tesz (Fotó: Máté Krisztián)

Sőt, Krisztinek a kedvet is meghozta, hogy minél hamarabb továbblépjen és oktatóként mutassa meg a mozgás ezen formáját a hölgyeknek. A Pole Dance Angels, azaz a rúdtánc angyalai a Lemberg utcában, egy családi ház emeletén gyakorolnak, ahol látogatásunkkor öt hölgy tréningezett Krisztinél.

– Több mint egy éve tanítom, Magyarországon egyelőre nincs papírhoz kötve az oktatási lehetőség. Csoportosfitnesz-instruktori iskolába járok, plusz képzem magam specifikusan a rúdtáncra.

Beszélgetésünk többször is félbeszakadt, hogy segítsen a lányoknak a kiadott feladat minél tökéletesebb elvégzésében. Ha kell, bemutatja a figurát, könnyedén, kecsesen húzva fel magát a rúdra.

– Szerencsére már elértük azt a szintet itthon, ha azt mondom valakinek, rúdtáncolok, nem az éjszakai bárok fenékrázására gondolnak. Amikor a fiúk megtudják, hogy mivel foglalkozom, meglepődnek, de alapvetően örülnek neki. Volt pár bátor jelentkező, aki ki is próbálta – mondta nevetve. Az órákat egy húsz-huszonöt fős csoport látogatja, de egyszerre nyolcan férnek el, négy rúd áll rendelkezésre.

– Szeretnék továbblépni, ez a terem is megfelel, de sokkal több emberrel is tudnék foglalkozni, ha több rúd állna rendelkezésre. A kerületben keresek helyet, ahol még egy edzőt felvéve folytatnánk a munkát.

A Pole Dance Angels megtalálható a legnagyobb közösségi oldalon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.