EUR: 310,94 Ft
CHF: 259,63 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb II.kerület

Kutyajó ügyességi pálya

Kutyaügyességi pályát adtak át a szomszédban a környékbeli négylábúak és gazdáik legnagyobb örömére a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont felavatásának egyéves évfordulóján. A teniszpályák mögött kialakított agility pályát a rendeltetésszerű használat és a rongálások elkerülése érdekében Kerület kártyával lehet majd használni.

A Kadarka és az Áchim András utca által határolt saroktelken található régi salakos focipálya maradványterületét eddig is kutyafuttatónak használták a környékbeliek. A nyár folyamán azonban új ügyességi pályát alakított ki az önkormányzat, amelyet Kerület kártyával lehet majd használni.


Kutyaügyességi pálya átadás Láng Zsolt polgármester Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Gazdis futás

Az agility pálya első ütemének kivitelezésekor új, a kutyák foglalkoztatására, képességeik fejlesztésére szolgáló eszközöket telepítettek. Hulladékgyűjtőket, kutyaürülék-gyűjtő edényeket, valamint pihenőpadokat helyeztek ki. A területet teljesen körülkerítették − bejárattal a Kadarka és az Áchim András utca felé −, mert fontos szempont, hogy az agility pályáról ne legyen átjárás se a sportpálya, se a tervezett uszoda felé.

Kutyaügyességi pálya átadás Láng Zsolt polgármester Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Láng Zsolt polgármester számára nem idegen a kutyatartás, otthon neki is van egy Zoé nevű kutyusa Láng Zsolt Zoé kutyájával 

A polgármester féléves labradorjával

Balaton Balázstól, az önkormányzat sajtóreferensétől megtudtuk, hogy az elektronikus beléptető rendszer a be- és kilépéseket is naplózza, és a Kerület kártyához kötött használattól azt remélik, hogy jó eséllyel megelőzhetők lesznek a rongálások és a szándékos károkozás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.