EUR: 309,50 Ft
CHF: 289,18 Ft
2017. március 25., szombat
Irén, Írisz

Egyéb II.kerület

Kutyajó ügyességi pálya

Kutyaügyességi pályát adtak át a szomszédban a környékbeli négylábúak és gazdáik legnagyobb örömére a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont felavatásának egyéves évfordulóján. A teniszpályák mögött kialakított agility pályát a rendeltetésszerű használat és a rongálások elkerülése érdekében Kerület kártyával lehet majd használni.

A Kadarka és az Áchim András utca által határolt saroktelken található régi salakos focipálya maradványterületét eddig is kutyafuttatónak használták a környékbeliek. A nyár folyamán azonban új ügyességi pályát alakított ki az önkormányzat, amelyet Kerület kártyával lehet majd használni.

Kutyaügyességi pálya átadás Láng Zsolt polgármester Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Gazdis futás

Az agility pálya első ütemének kivitelezésekor új, a kutyák foglalkoztatására, képességeik fejlesztésére szolgáló eszközöket telepítettek. Hulladékgyűjtőket, kutyaürülék-gyűjtő edényeket, valamint pihenőpadokat helyeztek ki. A területet teljesen körülkerítették − bejárattal a Kadarka és az Áchim András utca felé −, mert fontos szempont, hogy az agility pályáról ne legyen átjárás se a sportpálya, se a tervezett uszoda felé.

Kutyaügyességi pálya átadás Láng Zsolt polgármester Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Láng Zsolt polgármester számára nem idegen a kutyatartás, otthon neki is van egy Zoé nevű kutyusa Láng Zsolt Zoé kutyájával 

A polgármester féléves labradorjával

Balaton Balázstól, az önkormányzat sajtóreferensétől megtudtuk, hogy az elektronikus beléptető rendszer a be- és kilépéseket is naplózza, és a Kerület kártyához kötött használattól azt remélik, hogy jó eséllyel megelőzhetők lesznek a rongálások és a szándékos károkozás.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tavaszi napfürdő

    Tavaszi napfürdő

    Lillafüred a borsodiak egyik kedvenc tavaszi kirándulóhelye. A Palotaszálló épülete, amely eredetileg kormányüdülőként, a II.

  • Tízmilliárd forintból újulhatnak meg a közutak

    Tízmilliárd forintból újulhatnak meg a közutak

    A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalosan is lezárta a téli útüzemeltetési időszakot. A tavaszias időjárás beköszöntével újra a kátyúzási, javítási munkákra helyezik a hangsúlyt a társaság szakemberei.