EUR: 308,46 Ft
CHF: 282,83 Ft
2017. május 30., kedd
Janka, Zsanett

Extra

Lajtai Kati: Természetes szülésre készülök

A Crystal zenekar egykori énekesnője, Lajtai Kati zsűritagként mutatkozik be a Tv2 Kismenők című műsorában. Az énekesnő hat és fél hónapos terhes, ám saját bevallása szerint még fel kell készülnie arra, hogy ne csak a barátja, hanem az édesanyja is legyen születendő kisfiának, akit természetes úton szeretne világra hozni.

Lajtai Kati (Fotó: Máté Krisztián)

Lajtai Kati  az ötödik hónapban (Fotó: Máté Krisztián)

Kati terhessége eddig a lehető legnagyobb rendben haladt. Gyorsan túl volt a kezdeti rosszulléteken és azóta egyre szebben kerekedik a pocakja. Az ötödik hónapig csupán három kilót szedett fel, de már készül a hirtelen súlygyarapodásra is: egy speciális, babaváró gyógytornát végez, ami az egész testét felkészíti az utolsó trimeszterre és a szülésre is.

Szerencsére jól indult a terhességem és most is minden rendben, ezért is mertem elvállalni a feladatot. A produkció vége belenyúlik majd a várandósságom utolsó szakaszába. Legrosszabb esetben a végén begurulok a színpadra – nevet. – Hogy milyen zsűritag leszek? Érdekes, de én a tanításban inkább haverkodós típus vagyok, mint anyáskodó. Valószínű, hogy a zsűriben és anyaként is ilyen leszek. Persze a védelmet és a határokat biztosító magabiztosság az kell, de mindenféleképpen kihívás lesz számomra ebbe az új szerepbe beletanulni. Tele vagyok boldog izgalommal. Remélem, ősanyáim ereje és tudása valahogy ott lesz az ösztöneimben – fejtegette Kati.

Az énekesnő és párja tudatosan tervezték a gyerekvállalást. A néven ugyan még gondolkodnak, de a szüléssel kapcsolatban annál határozottabb Kati véleménye.

A terhességemmel kapcsolatban nincsenek extra igényeim, nem változott az ízlésem és hangulatingadozásaim is csak hébe-hóba voltak. A szüléssel kapcsolatban nincs bennem kérdés: ha csak lehet, szeretnék természetesen szülni. Nem értem azokat a kismamákat, akik alapos egészségügyi ok nélkül már előre eldöntik, hogy a teljes érzéstelenítést vagy a császármetszést választják – mondta el.

Kismenők, TV2 sajtáj  (Fotó: Máté Krisztián)

Kismenők műsorvezetői és zsűrije (Fotó: Máté Krisztián)

A kisgyerekeket foglalkoztató tehetségkutatókat sokszor éri az a kritika, hogy olyan helyzetbe hozzák a kicsiket, melyekre még nem biztos, hogy lelkileg fel vannak készülve. Zsűritagként Kati fontosnak tartja eloszlatni ezeket a kételyeket, hiszen az egész stáb, a felkészítőkkel, a csapatkapitányokkal és a zsűrivel együtt nagyon vigyáz a gyerekekre. Emellett persze a szülők is osztoznak a felelősségben.

Ha majd egy nap látom a gyermekemen, hogy már ilyen korán van benne megmutatni érdemes tehetség és nagyon szeretne egy ilyen műsorban részt venni, nem fogom megakadályozni! Annak viszont nem vagyok híve, hogy egy szülő kitolja a világ elé a gyerekét, mert, mondjuk, neki nem valósult meg az álma. A tehetség mellett persze legalább olyan fontos a kicsi habitusa is. Bátornak, lazának és gátlástalannak kell lennie, mert ha valaki nem ilyen típus, nem érdemes kitenni ezeknek az örömteli, de nagyon izgalmas helyzeteknek. Emlékszem, bennem viszonylag későn tudatosult  a zene iránti érdeklődésem. Mivel nagyon jó tanuló voltam, eredetileg a bölcsészkarra szánt építész édesapám. Neki és édesanyámnak is „biztosabbnak tűnt”, mint a könnyűzene. Azt viszont csodálom bennük – és én is így szeretném csinálni majd anyaként –, hogy nem gátoltak meg abban, hogy mégis a vágyaim után menjek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Keller András: Számomra is tartogat meglepetéseket az ázsiai turnénk

  Keller András: Számomra is tartogat meglepetéseket az ázsiai turnénk

  Egyedülálló komolyzenei turnéra készül Ázsiában Keller András és Gidon Kremer. A világhírű hegedűművészek és az általuk vezetett zenekarok egyedülálló módon, együttes erővel készülnek bemutatni az ázsiaiaknak a nyugati zeneirodalom legszebb műveit az elmúlt három évszázadból.

 • Ők villantottak a legnagyobbat Cannes-ban

  Ők villantottak a legnagyobbat Cannes-ban

  A 70. Cannes-i Filmfesztivál sem maradhatott el kivillanó testrészek és alsóneműk nélkül. Idén a keblek helyett a tangákra fókuszáltak a lesifotósok, bár akadt olyan is, aki gyakorlatig meztelenül vonult végig a vörös szőnyegen.

 • Együtt szirtakiztak a sztárok

  Együtt szirtakiztak a sztárok

  Évek óta egészségügyi problémákkal küszködik a 67 éves színművész, akinek állapota egyre rosszabb: bármelyik pillanatban szétrobbanhat a gyomra.

 • Öngyilkosságot fontolgat Paudits

  Öngyilkosságot fontolgat Paudits

  Évek óta egészségügyi problémákkal küszködik a 67 éves színművész, akinek állapota egyre rosszabb: bármelyik pillanatban szétrobbanhat a gyomra.