2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Belföld

Lázadás a Pukli uralta gimnáziumban?

Folyamatos feszültségek, rettegés jellemzi a Te­leki Blanka Gim­ná­ziumot, újabb hat tanár lá­zadt fel Pukli Ist­ván ellen, tan­tes­tü­leti sza­va­zás előzte meg a hét­főn ki­adott köz­le­mé­nyét, az igaz­gató és he­lyet­tese fe­nye­ge­tés­sel ka­parta össze a szük­sé­ges 50 százalékot – írja a Ripost.

A múlt héten két, Telekiből kilépett tanár is megfogalmazta kritikáit Pukli István ellen. Hétfőn a Teleki Blanka Gimnázium közleményt adott ki, melyben többek között azt írják, hogy az egykori kollégák magánvéleményükkel megsértették az iskolában becsülettel dolgozó tanárokat és hamis képet festettek az iskolai munka légköréről és hatékonyságáról.

A Ripost megtudott néhány jellemző körülményt. A portál szerint a közlemény kiadását tantestületi szavazás előzte meg, melynek elején az igazgatóhelyettes, Kovács Lilla Ágnes azt mondta “aki a fontos kiáltványt nem írja alá, az  lényegében nem tagja a tantestületnek”, ekkor hat tanár felállt, és vállalva a következményeket,  azonnal kiment az ajtón!


Mint ismeretes, a múlt héten úgy döntött két tanár, a március közepén felmondó Bereczky Csongor, valamint a már korábban kirúgott Horváth Ádám, hogy nem tesz lakatot a szájára.  Nincsenek egyedül, mióta Pukli az igazgató, a 45 fős tantestületből már 25-30 ember hagyta el a gimnáziumot.

Az igazgatónak ennek ellenére sem volt könnyű dolga, a Ripost megbízható értesülései szerint úgy kellett összekaparnia a közleményhez szükséges 50%-os támogatást.

Kapcsolódó Cikkek

  • Bakondi: Fontos a nemzet biztonságának megóvása

    Bakondi: Fontos a nemzet biztonságának megóvása

    A nemzeti konzultáció magas fokú lakossági támogatására támaszkodva a kormánynak mindent meg kell tennie azért, hogy megszűnjenek a magyar nemzetbiztonságot veszélyeztető körülmények – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában a “Stop Soros” törvénycsomagról szólva.

  • Lángol a váci hulladékfeldolgozó

    Lángol a váci hulladékfeldolgozó

    Kigyulladt egy hulladékfeldolgozó Vácon, a tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a lángok megfékezésén – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombat délelőtt az MTI-t.