EUR: 309,35 Ft
CHF: 288,49 Ft
2017. március 29., szerda
Auguszta

Belföld

Lázadás a Pukli uralta gimnáziumban?

Folyamatos feszültségek, rettegés jellemzi a Te­leki Blanka Gim­ná­ziumot, újabb hat tanár lá­zadt fel Pukli Ist­ván ellen, tan­tes­tü­leti sza­va­zás előzte meg a hét­főn ki­adott köz­le­mé­nyét, az igaz­gató és he­lyet­tese fe­nye­ge­tés­sel ka­parta össze a szük­sé­ges 50 százalékot – írja a Ripost.

A múlt héten két, Telekiből kilépett tanár is megfogalmazta kritikáit Pukli István ellen. Hétfőn a Teleki Blanka Gimnázium közleményt adott ki, melyben többek között azt írják, hogy az egykori kollégák magánvéleményükkel megsértették az iskolában becsülettel dolgozó tanárokat és hamis képet festettek az iskolai munka légköréről és hatékonyságáról.

A Ripost megtudott néhány jellemző körülményt. A portál szerint a közlemény kiadását tantestületi szavazás előzte meg, melynek elején az igazgatóhelyettes, Kovács Lilla Ágnes azt mondta “aki a fontos kiáltványt nem írja alá, az  lényegében nem tagja a tantestületnek”, ekkor hat tanár felállt, és vállalva a következményeket,  azonnal kiment az ajtón!

Mint ismeretes, a múlt héten úgy döntött két tanár, a március közepén felmondó Bereczky Csongor, valamint a már korábban kirúgott Horváth Ádám, hogy nem tesz lakatot a szájára.  Nincsenek egyedül, mióta Pukli az igazgató, a 45 fős tantestületből már 25-30 ember hagyta el a gimnáziumot.

Az igazgatónak ennek ellenére sem volt könnyű dolga, a Ripost megbízható értesülései szerint úgy kellett összekaparnia a közleményhez szükséges 50%-os támogatást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Simicska tanácsaira támaszkodna Vona

  Simicska tanácsaira támaszkodna Vona

  Jelen pillanatban nem venné fel a Jobbikba Simicska Ádámot Vona Gábor, ám a segítségét elfogadnák. Mindezt az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta a Jobbik elnöke, aki a műsorvezetőnek arra a kérdésére, hogy Simicska Ádám kérte-e a felvételét a Jobbikba, Vona azt válaszolta: ez valótlan információ, vagyis kacsa.

 • Lebukott Demszky! Aba Botond is ellene vallott

  Lebukott Demszky! Aba Botond is ellene vallott

  Egykori beosztottja, Aba Botond volt BKV-vezérigazgató az Országgyűlés gazdasági bizottságának elismerte: Demszky Gábor „közvetlen irányításával” működött a DBR Metró Projekt Kft.

 • Allergiások figyelem!: Fokozódik a nyír pollenszórása

  Allergiások figyelem!: Fokozódik a nyír pollenszórása

  Az elkövetkező napokban várhatóan országszerte fokozódik a nyír pollenszórása, a déli, délnyugati országrészben a koncentrációja már a magas szintet is elérheti – tette közzé az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán.