EUR: 307,77 Ft
CHF: 265,46 Ft
2017. október 23., hétfő
Gyöngyi

Belföld

Lázadás a Pukli uralta gimnáziumban?

Folyamatos feszültségek, rettegés jellemzi a Te­leki Blanka Gim­ná­ziumot, újabb hat tanár lá­zadt fel Pukli Ist­ván ellen, tan­tes­tü­leti sza­va­zás előzte meg a hét­főn ki­adott köz­le­mé­nyét, az igaz­gató és he­lyet­tese fe­nye­ge­tés­sel ka­parta össze a szük­sé­ges 50 százalékot – írja a Ripost.

A múlt héten két, Telekiből kilépett tanár is megfogalmazta kritikáit Pukli István ellen. Hétfőn a Teleki Blanka Gimnázium közleményt adott ki, melyben többek között azt írják, hogy az egykori kollégák magánvéleményükkel megsértették az iskolában becsülettel dolgozó tanárokat és hamis képet festettek az iskolai munka légköréről és hatékonyságáról.

A Ripost megtudott néhány jellemző körülményt. A portál szerint a közlemény kiadását tantestületi szavazás előzte meg, melynek elején az igazgatóhelyettes, Kovács Lilla Ágnes azt mondta “aki a fontos kiáltványt nem írja alá, az  lényegében nem tagja a tantestületnek”, ekkor hat tanár felállt, és vállalva a következményeket,  azonnal kiment az ajtón!

Mint ismeretes, a múlt héten úgy döntött két tanár, a március közepén felmondó Bereczky Csongor, valamint a már korábban kirúgott Horváth Ádám, hogy nem tesz lakatot a szájára.  Nincsenek egyedül, mióta Pukli az igazgató, a 45 fős tantestületből már 25-30 ember hagyta el a gimnáziumot.

Az igazgatónak ennek ellenére sem volt könnyű dolga, a Ripost megbízható értesülései szerint úgy kellett összekaparnia a közleményhez szükséges 50%-os támogatást.

Kapcsolódó Cikkek

  • Magyarország jó úton halad a gyermekkori elhízás megelőzésében

    Magyarország jó úton halad a gyermekkori elhízás megelőzésében

    Magyarország jó úton halad a gyermekkori elhízás megelőzésében, 2010-hez képest nem nőtt a túlsúlyos és elhízott gyerekek száma – mondta Kovács Viktória, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) táplálkozástudományi szakreferense az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

  • A magyar írók mindig a szabadságharcok élvonalában küzdöttek

    A magyar írók mindig a szabadságharcok élvonalában küzdöttek

    A magyar írók mindig is ott küzdöttek a szabadságért, függetlenségért vívott harcok élvonalában – emlékeztetett az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára hétfőn a Magyar Írószövetség székházának udvarán az 1956-os és a Gérecz Attila-emléktábla megkoszorúzása előtt.