EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 21., szombat
Ágnes

Program

Liszt-művek a ZEnergia koncerten

Budapest, 2016. február 28.
Balázs János zongorán játszik a Cziffra György Fesztivál hangszerbemutató és hangszerválasztó eseményén a fővárosi MOM Kulturális Központban 2016. február 28-án.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Balázs János Liszt-díjas zongoraművész ad szabadtéri koncertet a Szent István-bazilika előtt május 8-án az MVM Magyar Villamosipari Művek Zrt. a ZEnergia elnevezésű komolyzenei koncertsorozatának első állomásán.

Az ingyenes koncerten Liszt Ferenc legnépszerűbb művei hangzanak el – mondta el Bentzik Réka, a vállalat kommunikációs igazgatója az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón Budapesten.

Hozzáfűzte, lényegesnek tartják, hogy a fiatalok komolyzenei érdeklődését is felkeltsék, így az est zenei élményéhez vizuális élmény is társul. Az eseményre 500 forintos támogatói jegyek is vásárolhatók, a bevétellel a Zeneakadémia fiatal tehetségeit támogatják – hangsúlyozta a kommunikációs vezető.

Emlékeztetett: a vállalatnak szívügye a zene, csaknem egy évtizede támogatják a tehetségeket a Junior Prima Díjjal, emellett az MVM koncerteken a zeneművészet legnagyobbjait mutatják be mintegy 20 éve.

A koncerten elhangzik többek között Liszt Ferenc Szerelmi álmok, a II. Magyar rapszódia, a Vigasztalások és a Nagy kromatikus galopp című műve, valamint az Erdőzsongás etűd is – mondta el Balázs János zongoraművész. Hozzáfűzte: az est a Szózat és a Magyar Himnusz-fantáziával kezdődik, továbbá a műsorban válogatás hallható a transzcendens etűdökből is.

Balázs János hangsúlyozta: fontos, hogy a klasszikus zene a fiatalok körében is elnyerje azt az értelmet és megértési szintet, amely elhivatottá teszi őket a zenekultúra iránt. Mint mondta, Liszt Ferenc univerzális műveinek dallamai a mai napig az emberek fülében csengenek, holott olyan zenei anyagról van szó, amely a magaskultúra része. A Junior Prima díjas zongoraművész kiemelte: a szabadtéri koncerten Liszt Ferenc művein keresztül szeretné megmutatni, hogy a magyar zenei kultúra hidat épít és nem ismer határokat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Január 25-én tartja következő előadását a Kazán István Kamaraszínház, amely Sárdi Mária: Kislány a pokolban című életrajzi könyvéből készült. Tíz éve töretlen sikert arat a nézőknél de csak ritkán lehet látni, mert mint Kriszt Lászlótól, a darab rendezőjétől megtudtuk, nincs nagy igény a holokauszt drámákra, ezért játsszák csak ritkán, de amiket előleg megnézett, azokról is lesújtó volt a véleménye.

  • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.