EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Program

Liszt-művek a ZEnergia koncerten

Balázs János Liszt-díjas zongoraművész ad szabadtéri koncertet a Szent István-bazilika előtt május 8-án az MVM Magyar Villamosipari Művek Zrt. a ZEnergia elnevezésű komolyzenei koncertsorozatának első állomásán.

Az ingyenes koncerten Liszt Ferenc legnépszerűbb művei hangzanak el – mondta el Bentzik Réka, a vállalat kommunikációs igazgatója az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón Budapesten.

Hozzáfűzte, lényegesnek tartják, hogy a fiatalok komolyzenei érdeklődését is felkeltsék, így az est zenei élményéhez vizuális élmény is társul. Az eseményre 500 forintos támogatói jegyek is vásárolhatók, a bevétellel a Zeneakadémia fiatal tehetségeit támogatják – hangsúlyozta a kommunikációs vezető.

Emlékeztetett: a vállalatnak szívügye a zene, csaknem egy évtizede támogatják a tehetségeket a Junior Prima Díjjal, emellett az MVM koncerteken a zeneművészet legnagyobbjait mutatják be mintegy 20 éve.

A koncerten elhangzik többek között Liszt Ferenc Szerelmi álmok, a II. Magyar rapszódia, a Vigasztalások és a Nagy kromatikus galopp című műve, valamint az Erdőzsongás etűd is – mondta el Balázs János zongoraművész. Hozzáfűzte: az est a Szózat és a Magyar Himnusz-fantáziával kezdődik, továbbá a műsorban válogatás hallható a transzcendens etűdökből is.

Balázs János hangsúlyozta: fontos, hogy a klasszikus zene a fiatalok körében is elnyerje azt az értelmet és megértési szintet, amely elhivatottá teszi őket a zenekultúra iránt. Mint mondta, Liszt Ferenc univerzális műveinek dallamai a mai napig az emberek fülében csengenek, holott olyan zenei anyagról van szó, amely a magaskultúra része. A Junior Prima díjas zongoraművész kiemelte: a szabadtéri koncerten Liszt Ferenc művein keresztül szeretné megmutatni, hogy a magyar zenei kultúra hidat épít és nem ismer határokat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meríts a szívedből!

    Meríts a szívedből!

    Idén negyedik alkalommal rendezi meg a Nagy János vezetteNtone EventaMotiváció Alapítványés VVSIa korábbi években már nagy sikerrel debütáló IntegráltNemzetközi Sárkányhajó Fesztivált 2017.

  • Így még nem láthattuk Budapestet

    Így még nem láthattuk Budapestet

    A világ tele van átlagos, kiszámítható dolgokkal, de a Hendrick’s sosem lesz ilyen. A kézműves gin, amely a rózsa- illetve uborkaeszenciának köszönhetően önmagában is különleges, elhivatottan keresi a nem mindennapi dolgokat.