EUR: 307,52 Ft
CHF: 281,59 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb XVII.kerület

Már hallják is a kijelzőt

FUTÁR-távkapcsolókat kaptak a vakok és gyengénlátók a helyi önkormányzattól. A BKK Forgalomirányítási és Utastájékoztatási Rendszere a látássérült emberek számára már akadálymentesített. A megállóhelyeknél található kijelzőn szereplő információkat a FUTÁR-távkapcsolók által meghallgathatják, és segítségükkel önállóan és biztonságosan tudnak közlekedni. A távkapcsolókat azoknak a kerületi látássérült lakóknak adták, akik előzetesen igényelték az eszközöket. A készülékek használatát gyorsan el is sajátították és ki is próbálták működésüket élesben a városközpontban.

bkv_4029_mk

Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.