EUR: 309,23 Ft
CHF: 288,95 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb I.kerület II.kerület XI.kerület XII.kerület

Marad a Hegyalja út

Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesek előterjesztésében Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök nevére változtatták volna a Tabántól a Farkasréti temetőig húzódó Hegyalja utat, de végül a fővárosi közgyűlés úgy határozott: marad Hegyalja út. A három kerületen áthúzódó, jelentős közlekedési útvonal átnevezésével több ezer helyi lakosnak változott volna meg a lakcíme, ezért az ötlet ellen aláírásgyűjtés is indult. Az I., a XI. és a XII. kerület polgármestere ugyancsak emiatt nem tartotta szerencsésnek, hogy éppen ez az út kapja Mádl Ferenc nevét. Nagy Gábor Tamás, Hoffmann Tamás és Pokorni Zoltán szerint nem kétséges, hogy a néhai államfő tevékenysége alapján megérdemelné, de attól tartanak, hogy a több száz háztartásnak okozott kellemetlenség felülírhatja az eredeti szándékot. A három budai polgármester a BAH csomópontot jelölte meg ideális helyszínnek az átnevezésre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.