EUR: 308,34 Ft
CHF: 282,31 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb I.kerület II.kerület XI.kerület XII.kerület

Marad a Hegyalja út

Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesek előterjesztésében Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök nevére változtatták volna a Tabántól a Farkasréti temetőig húzódó Hegyalja utat, de végül a fővárosi közgyűlés úgy határozott: marad Hegyalja út. A három kerületen áthúzódó, jelentős közlekedési útvonal átnevezésével több ezer helyi lakosnak változott volna meg a lakcíme, ezért az ötlet ellen aláírásgyűjtés is indult. Az I., a XI. és a XII. kerület polgármestere ugyancsak emiatt nem tartotta szerencsésnek, hogy éppen ez az út kapja Mádl Ferenc nevét. Nagy Gábor Tamás, Hoffmann Tamás és Pokorni Zoltán szerint nem kétséges, hogy a néhai államfő tevékenysége alapján megérdemelné, de attól tartanak, hogy a több száz háztartásnak okozott kellemetlenség felülírhatja az eredeti szándékot. A három budai polgármester a BAH csomópontot jelölte meg ideális helyszínnek az átnevezésre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.