EUR: 312,65 Ft
CHF: 260,89 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb III.kerület

Még idejében kiszagolta a kórháztüzet egy dolgozó

Könnyen tragédiába torkollhatott volna a február végi tűz a Szent Margit Kórházban, ha egy munkába igyekvő alkalmazott nem figyel fel a füstszagra. De megtette, és még idejében kihívta a tűzoltókat. A kár így is jelentős.

tűz, Szent Margit, kórház, pathológia (Fotó: Lánglovagok.hu)

Ennyi maradt a laborból (Fotó: Lánglovagok.hu)

Február 23-án reggel valamivel háromnegyed hét előtt vette fel a munkát a Szent Margit Kórház patológiai osztályának egyik dolgozója, amikor füstszagra lett figyelmes. Az intézmény „A” épületének második emeletéről gomolygott, egészen pontosan a patológiai osztály laborjából jött a fojtó szagú szürke felhő. Azt a Lokálnak nem sikerült kiderítenie, pontosan ki volt a korán érkező munkatárs, mindenesetre tény, hogy ő értesítette a tűzoltókat is. A helyszínre kiérkező egységek aztán gyorsan eloltották a tüzet.


Sokáig kérdés volt, hogy közvetlenül mi vezetett a lángok fellobbanásához, lapunk a Szent Margittól kapott tájékoztatásból úgy tudja, a laborban a szövetminták vizsgálatához szükséges paraffinmelegítő berendezés termosztátja hibásodott meg, ennek zárlata vezetett végül a tűzhöz. Szerettük volna azt is megtudni, pontosan mekkora kár keletkezett, de a kórház csupán annyit közölt, hogy ennek mértéke „jelentős”.

Ami nem is csoda, hiszen a laborban eleve drága berendezések voltak, ráadásul a helyiségben tárolt vegyszerek is használhatatlanná váltak. És akkor még nem is beszéltünk a koromszennyezettségről, ami gyakorlatilag a teljes klímarendszert hazavágta.


A helyreállítási munkálatok mindenesetre megkezdődtek, úgyhogy jó esély van rá, hogy rövidesen már csak a frissen mázolt falak emlékeztetnek a tél végi tűzre. A labor még zárva van, de az osztályon jelenleg is zavartalan az ellátás.

– A feladatokat egyéb területekre szerveztük át, így minden további nélkül képesek vagyunk elvégezni a munkát, a napi megszokott rendben – közölte a Szent Margit Kórház a Lokál érdeklődésére.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.