EUR: 308,11 Ft
CHF: 265,38 Ft
2017. október 24., kedd
Salamon

Belföld

Meghalt Biszku Béla

Elhunyt Biszku Béla volt belügyminiszter, a kommunista pártállam egyik vezéralakja.

94 éves korában a Mazsihisz szeretetkórházában hunyt el. Biszkut az 1956 utáni sortüzekben játszott szerepe miatt állítottak bíróság elé. Tavaly decemberben életfogytiglani szabadságvesztést kért rá az ügyész.

Biszku Bélát az ügyészség a rendszerváltás után 23 évvel, 2013 októberében vádolta meg elsősorban az 1956-os forradalom utáni, fegyvertelen civilekre leadott, halálos áldozatokat követelő sortüzek miatt. Tavaly decemberben a megismételt elsőfokú eljárásban a Fővárosi Törvényszék nem jogerősen két év három év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a vádlottat háborús bűntett miatt, ám fellebbezések folytán másodfokra került a büntetőper.

Kapcsolódó Cikkek

  • Infektológus: Érdemes beoltatni magunkat influenza ellen

    Infektológus: Érdemes beoltatni magunkat influenza ellen

    A 60 évnél idősebbeknek, a két évesnél fiatalabb gyermekeknek, a krónikus betegségben szenvedőknek és a várandós nőknek különösen ajánlott az influenza elleni védőoltás, de mindenkinek érdemes beoltatnia magát, aki nem akar 3-5 napot lázasan feküdni, családtagjait, barátait, munkatársait megfertőzni – mondta Szlávik János infektológus főorvos az M1 aktuális csatorna műsorában kedden.

  • Megérkezett az influenza elleni oltás a háziorvosokhoz

    Megérkezett az influenza elleni oltás a háziorvosokhoz

    Megérkezett az influenza elleni ingyenes védőoltás a háziorvosokhoz, összesen 1,3 millió adag érhető el térítésmentesen – mondta az egészségügyért felelős államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján, egy VIII.