2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb Tatabánya

Megvan az önrész, fedett lesz a jégpálya

Döntött városunk képviselő-testülete: közel 88 millió forint támogatás jut a tatabányai műjégpálya befedésére. A beruházásról már korábban megszületett az elvi döntés, a mostani támogatás azonban létfontosságú volt ahhoz, hogy a társasági adókedvezmények felhasználásához szükséges önrész rendelkezésre álljon. A fejlesztésre a Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület pályázott, a munkák kivitelezéséről a T-Mátrix Kft. gondoskodik.

Az elmúlt évek szokatlanul enyhe téli időjárása miatt jelentősen lerövidült a tatabányai jégpálya működési szezonja, ami nemcsak a korcsolyázni szándékozó tatabányaiakat, hanem a Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület jégkorongozóit is érintette – hangsúlyozta Gengeliczky Zoltán szakosztályvezető.


Az egyesület ezért úgy döntött, hogy a cégektől befolyó társasági adókedvezményt a jégpálya lefedésére szeretné fordítani. Mivel az így nyújtott támogatások felhasználásához jelentős önrészre van szükség, ezért a tervek megvalósulását a Tatabányai Önkormányzat is támogatta: a 237 millió forint összértékű beruházáshoz közel 88 millió forintnyi támogatással járul hozzá a város önkormányzata. Schmidt Csaba polgármester szerint ezzel a beruházással régi vágya teljesül a város lakóinak. A városvezető szerint a pálya befedésével nemcsak a sportolóknak, hanem a pályára korcsolyázni járó tatabányaiaknak is kedveznek.

Az első ütemben most megépülő íves, acélszerkezetű tető segítségével jelentősen bővíthető lesz a jégpálya működési ideje: mivel az újonnan kialakítandó építmény kizárja a napsütést és az esőt, így a tervek szerint a sportolni vágyó tatabányaiak, valamint a Petőfi Tömegsport Egyesület jégkorongszakosztályának tagjai az őszi hideg idők beköszöntétől egészen tavaszig tudják majd használni a létesítményt – mondta el a fejlesztésről Ádám Katalin, a kivitelező T-Mátrix Kft. ügyvezetője.


A tető megépítésével azonban nem zárul le a jégpálya felújítása: a PTSE és az önkormányzat közösen keresi a lehetőségeket arra, hogy a felújítás második ütemében ki lehessen alakítani az előcsarnokot, valamint teljesen modernizálni lehessen a belső teret. Az első lépéssel, a pálya befedésével várhatóan június végére készülnek el.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.