EUR: 311,95 Ft
CHF: 294,19 Ft
2017. április 23., vasárnap
Béla

Egyéb Tatabánya

Megvan az önrész, fedett lesz a jégpálya

Döntött városunk képviselő-testülete: közel 88 millió forint támogatás jut a tatabányai műjégpálya befedésére. A beruházásról már korábban megszületett az elvi döntés, a mostani támogatás azonban létfontosságú volt ahhoz, hogy a társasági adókedvezmények felhasználásához szükséges önrész rendelkezésre álljon. A fejlesztésre a Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület pályázott, a munkák kivitelezéséről a T-Mátrix Kft. gondoskodik.

Az elmúlt évek szokatlanul enyhe téli időjárása miatt jelentősen lerövidült a tatabányai jégpálya működési szezonja, ami nemcsak a korcsolyázni szándékozó tatabányaiakat, hanem a Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület jégkorongozóit is érintette – hangsúlyozta Gengeliczky Zoltán szakosztályvezető.

Az egyesület ezért úgy döntött, hogy a cégektől befolyó társasági adókedvezményt a jégpálya lefedésére szeretné fordítani. Mivel az így nyújtott támogatások felhasználásához jelentős önrészre van szükség, ezért a tervek megvalósulását a Tatabányai Önkormányzat is támogatta: a 237 millió forint összértékű beruházáshoz közel 88 millió forintnyi támogatással járul hozzá a város önkormányzata. Schmidt Csaba polgármester szerint ezzel a beruházással régi vágya teljesül a város lakóinak. A városvezető szerint a pálya befedésével nemcsak a sportolóknak, hanem a pályára korcsolyázni járó tatabányaiaknak is kedveznek.

Az első ütemben most megépülő íves, acélszerkezetű tető segítségével jelentősen bővíthető lesz a jégpálya működési ideje: mivel az újonnan kialakítandó építmény kizárja a napsütést és az esőt, így a tervek szerint a sportolni vágyó tatabányaiak, valamint a Petőfi Tömegsport Egyesület jégkorongszakosztályának tagjai az őszi hideg idők beköszöntétől egészen tavaszig tudják majd használni a létesítményt – mondta el a fejlesztésről Ádám Katalin, a kivitelező T-Mátrix Kft. ügyvezetője.

A tető megépítésével azonban nem zárul le a jégpálya felújítása: a PTSE és az önkormányzat közösen keresi a lehetőségeket arra, hogy a felújítás második ütemében ki lehessen alakítani az előcsarnokot, valamint teljesen modernizálni lehessen a belső teret. Az első lépéssel, a pálya befedésével várhatóan június végére készülnek el.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Elhunyt Magdalena Abakanowicz

  Elhunyt Magdalena Abakanowicz

  Nyolcvanhat évesen elhunyt Magdalena Abakanowicz világhírű lengyel szobrász – közölte pénteken a lengyel közszolgálati televízió.

 • Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent

  Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent

  A kormány elmúlt években tett intézkedéseinek köszönhetően mind a gyógyszerkasszában, mind a betegek gyógyszerkiadásaiban pozitív volt a változás – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolva.

 • Topon a kerületi diákok

  Topon a kerületi diákok

  A kompetenciamérés alapján a 277 budapesti intézmény közül az első 15 között végzett a Vörösmarty és a Gloriett iskola.