EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb Tatabánya

Megvan az önrész, fedett lesz a jégpálya

Döntött városunk képviselő-testülete: közel 88 millió forint támogatás jut a tatabányai műjégpálya befedésére. A beruházásról már korábban megszületett az elvi döntés, a mostani támogatás azonban létfontosságú volt ahhoz, hogy a társasági adókedvezmények felhasználásához szükséges önrész rendelkezésre álljon. A fejlesztésre a Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület pályázott, a munkák kivitelezéséről a T-Mátrix Kft. gondoskodik.

Az elmúlt évek szokatlanul enyhe téli időjárása miatt jelentősen lerövidült a tatabányai jégpálya működési szezonja, ami nemcsak a korcsolyázni szándékozó tatabányaiakat, hanem a Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület jégkorongozóit is érintette – hangsúlyozta Gengeliczky Zoltán szakosztályvezető.

Az egyesület ezért úgy döntött, hogy a cégektől befolyó társasági adókedvezményt a jégpálya lefedésére szeretné fordítani. Mivel az így nyújtott támogatások felhasználásához jelentős önrészre van szükség, ezért a tervek megvalósulását a Tatabányai Önkormányzat is támogatta: a 237 millió forint összértékű beruházáshoz közel 88 millió forintnyi támogatással járul hozzá a város önkormányzata. Schmidt Csaba polgármester szerint ezzel a beruházással régi vágya teljesül a város lakóinak. A városvezető szerint a pálya befedésével nemcsak a sportolóknak, hanem a pályára korcsolyázni járó tatabányaiaknak is kedveznek.

Az első ütemben most megépülő íves, acélszerkezetű tető segítségével jelentősen bővíthető lesz a jégpálya működési ideje: mivel az újonnan kialakítandó építmény kizárja a napsütést és az esőt, így a tervek szerint a sportolni vágyó tatabányaiak, valamint a Petőfi Tömegsport Egyesület jégkorongszakosztályának tagjai az őszi hideg idők beköszöntétől egészen tavaszig tudják majd használni a létesítményt – mondta el a fejlesztésről Ádám Katalin, a kivitelező T-Mátrix Kft. ügyvezetője.

A tető megépítésével azonban nem zárul le a jégpálya felújítása: a PTSE és az önkormányzat közösen keresi a lehetőségeket arra, hogy a felújítás második ütemében ki lehessen alakítani az előcsarnokot, valamint teljesen modernizálni lehessen a belső teret. Az első lépéssel, a pálya befedésével várhatóan június végére készülnek el.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.