2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Tatabánya

Megvan az önrész, fedett lesz a jégpálya

Döntött városunk képviselő-testülete: közel 88 millió forint támogatás jut a tatabányai műjégpálya befedésére. A beruházásról már korábban megszületett az elvi döntés, a mostani támogatás azonban létfontosságú volt ahhoz, hogy a társasági adókedvezmények felhasználásához szükséges önrész rendelkezésre álljon. A fejlesztésre a Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület pályázott, a munkák kivitelezéséről a T-Mátrix Kft. gondoskodik.

Az elmúlt évek szokatlanul enyhe téli időjárása miatt jelentősen lerövidült a tatabányai jégpálya működési szezonja, ami nemcsak a korcsolyázni szándékozó tatabányaiakat, hanem a Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület jégkorongozóit is érintette – hangsúlyozta Gengeliczky Zoltán szakosztályvezető.


Az egyesület ezért úgy döntött, hogy a cégektől befolyó társasági adókedvezményt a jégpálya lefedésére szeretné fordítani. Mivel az így nyújtott támogatások felhasználásához jelentős önrészre van szükség, ezért a tervek megvalósulását a Tatabányai Önkormányzat is támogatta: a 237 millió forint összértékű beruházáshoz közel 88 millió forintnyi támogatással járul hozzá a város önkormányzata. Schmidt Csaba polgármester szerint ezzel a beruházással régi vágya teljesül a város lakóinak. A városvezető szerint a pálya befedésével nemcsak a sportolóknak, hanem a pályára korcsolyázni járó tatabányaiaknak is kedveznek.

Az első ütemben most megépülő íves, acélszerkezetű tető segítségével jelentősen bővíthető lesz a jégpálya működési ideje: mivel az újonnan kialakítandó építmény kizárja a napsütést és az esőt, így a tervek szerint a sportolni vágyó tatabányaiak, valamint a Petőfi Tömegsport Egyesület jégkorongszakosztályának tagjai az őszi hideg idők beköszöntétől egészen tavaszig tudják majd használni a létesítményt – mondta el a fejlesztésről Ádám Katalin, a kivitelező T-Mátrix Kft. ügyvezetője.


A tető megépítésével azonban nem zárul le a jégpálya felújítása: a PTSE és az önkormányzat közösen keresi a lehetőségeket arra, hogy a felújítás második ütemében ki lehessen alakítani az előcsarnokot, valamint teljesen modernizálni lehessen a belső teret. Az első lépéssel, a pálya befedésével várhatóan június végére készülnek el.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.