2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XIII.kerület

Mesefigurák a Vasúttörténeti Parkban

Új pompába öltözött a Vasúttörténeti Park régi vakolt téglafala. Vidám vonatos képek és a gyerekek egyik kedvenc rajzfilmsorozatának színes figurái kelnek életre a szürke felületen. A közel negyvenméteres Tatai úti kerítést a világ legrangosabb filmes díjait elnyert rajzfilm teljes jelenetei díszítik.

vasuttort_13ker (5)

A téli szünet után megszépülve nyitotta meg kapuit a Tatai úton található Vasúttörténeti Park. A nyitást megelőző csinosításban a MÁV-csoport 50 vasutas önkéntese segédkezett, akik gazoltak, murvát terítettek szét, gereblyéztek a sétautakon és a parkolóban, átkenték a kiállított gőzmozdonyokat, valamint lefestették a kerti padokat és asztalokat.


vasuttort_13ker (4)

A Magyar Vasúttörténeti Park, Európa első interaktív vasúti parkja 70 ezer négyzetméter alapterületen száznál is több vasúti járművet és a vasút-üzemeltetéshez szükséges berendezést mutat be. Több mint 100 vasúti járműkuriózum parkol itt, de a látogatók nemcsak nézhetik az ősi masinákat, hanem maguk is kipróbálhatják azokat. Utazhatnak nagymozdonyon, beülhetnek a Csajka sínautóba, hajtányozhatnak, fordító korongozhatnak vagy felülhetnek a lóvasútra. Kicsik és nagyok kedvence az évről évre bővülő kerti vasút, ahol igazi kismozdonyok vontatásával izgalmas és változatos vonalvezetésen roboghatnak végig az utasok. A Magyar Vasúttörténeti Park március végétől novemberig várja az egész napos, vasúti élményekkel teli kikapcsolódásra vágyó látogatókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.