EUR: 312,18 Ft
CHF: 266,87 Ft
2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb XIII.kerület

Mesefigurák a Vasúttörténeti Parkban

Új pompába öltözött a Vasúttörténeti Park régi vakolt téglafala. Vidám vonatos képek és a gyerekek egyik kedvenc rajzfilmsorozatának színes figurái kelnek életre a szürke felületen. A közel negyvenméteres Tatai úti kerítést a világ legrangosabb filmes díjait elnyert rajzfilm teljes jelenetei díszítik.

vasuttort_13ker (5)

A téli szünet után megszépülve nyitotta meg kapuit a Tatai úton található Vasúttörténeti Park. A nyitást megelőző csinosításban a MÁV-csoport 50 vasutas önkéntese segédkezett, akik gazoltak, murvát terítettek szét, gereblyéztek a sétautakon és a parkolóban, átkenték a kiállított gőzmozdonyokat, valamint lefestették a kerti padokat és asztalokat.


vasuttort_13ker (4)

A Magyar Vasúttörténeti Park, Európa első interaktív vasúti parkja 70 ezer négyzetméter alapterületen száznál is több vasúti járművet és a vasút-üzemeltetéshez szükséges berendezést mutat be. Több mint 100 vasúti járműkuriózum parkol itt, de a látogatók nemcsak nézhetik az ősi masinákat, hanem maguk is kipróbálhatják azokat. Utazhatnak nagymozdonyon, beülhetnek a Csajka sínautóba, hajtányozhatnak, fordító korongozhatnak vagy felülhetnek a lóvasútra. Kicsik és nagyok kedvence az évről évre bővülő kerti vasút, ahol igazi kismozdonyok vontatásával izgalmas és változatos vonalvezetésen roboghatnak végig az utasok. A Magyar Vasúttörténeti Park március végétől novemberig várja az egész napos, vasúti élményekkel teli kikapcsolódásra vágyó látogatókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.