EUR: 307,05 Ft
CHF: 286,11 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Extra

Michael Douglas elajándékozza filmgyűjteményét

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 27: Michael Douglas and Catherine Zeta-Jones attend NYC Dance Alliance Foundation's "Bright Lights Shining Stars" Gala at NYU Skirball Center on September 27, 2015 in New York City.  (Photo by Santiago Felipe/Getty Images)

Michael Douglas a rochesteri George Eastman Múzeumnak adományozza több mint három tucat filmkópiából álló gyűjteményét.

A fotómúzeum szóvivője csütörtökön elmondta, hogy az Oscar-díjas színész kollekciója 35 mm-es és 16 mm-es filmkópiákból áll, 37 filmet tartalmaz, ebből több mint 30 olyan alkotás, amelyben szerepelt vagy amelynek születésében producerként közreműködött.

Bruce Barnes, a múzeum igazgatója arról számolt be, Douglas tavalyi rochesteri látogatása után döntött úgy, hogy a múzeumban helyezi el a gyűjteményét. A színész akkor azért járt Rochesterben, mert a filmművészethez való hozzájárulásáért George Eastman-díjjal tüntették ki.

A kollekcióban szerepel az a két filmje is, amelyekért Oscar-díjat kapott: a Száll a kakukk fészkéért 1976-ben producerként vehette át az amerikai filmakadémia elismerését, a Tőzsdecápákban nyújtott alakításáért pedig legjobb főszereplőként jutalmazták az Oscar-szoborral. A múzeumba kerül ezen kívül a Kína-szindróma és a Traffic című filmje is.

Kapcsolódó Cikkek