EUR: 308,69 Ft
CHF: 285,03 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Extra

Michael Douglas elajándékozza filmgyűjteményét

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 27: Michael Douglas and Catherine Zeta-Jones attend NYC Dance Alliance Foundation's "Bright Lights Shining Stars" Gala at NYU Skirball Center on September 27, 2015 in New York City. (Photo by Santiago Felipe/Getty Images)

Michael Douglas a rochesteri George Eastman Múzeumnak adományozza több mint három tucat filmkópiából álló gyűjteményét.

A fotómúzeum szóvivője csütörtökön elmondta, hogy az Oscar-díjas színész kollekciója 35 mm-es és 16 mm-es filmkópiákból áll, 37 filmet tartalmaz, ebből több mint 30 olyan alkotás, amelyben szerepelt vagy amelynek születésében producerként közreműködött.

Bruce Barnes, a múzeum igazgatója arról számolt be, Douglas tavalyi rochesteri látogatása után döntött úgy, hogy a múzeumban helyezi el a gyűjteményét. A színész akkor azért járt Rochesterben, mert a filmművészethez való hozzájárulásáért George Eastman-díjjal tüntették ki.

A kollekcióban szerepel az a két filmje is, amelyekért Oscar-díjat kapott: a Száll a kakukk fészkéért 1976-ben producerként vehette át az amerikai filmakadémia elismerését, a Tőzsdecápákban nyújtott alakításáért pedig legjobb főszereplőként jutalmazták az Oscar-szoborral. A múzeumba kerül ezen kívül a Kína-szindróma és a Traffic című filmje is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Prostiügy – Répás maga tesztelte le a lányokat

  Prostiügy – Répás maga tesztelte le a lányokat

  Újabb pikáns részletek derültek ki a Répás Lajos nevével fémjelzett szexbotrányról, a keddi tárgyaláson az is kiderült, hogy az egykori versenyigazgató először saját maga „tesztelte” a lányokat, mielőtt kiközvetítette őket gazdag férfiaknak.

 • Nyertes Zsuzsa nem akarja látni a ráncait

  Nyertes Zsuzsa nem akarja látni a ráncait

  Elképesztő döntést hozott Nyertes Zsuzsa. A színésznő egy 500 ezer forintos szemészeti beavatkozást utasított vissza, hogy reggelente ne kelljen szembesülnie az idő múlásával.