EUR: 312,65 Ft
CHF: 260,89 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Extra

Michael Douglas elajándékozza filmgyűjteményét

Michael Douglas a rochesteri George Eastman Múzeumnak adományozza több mint három tucat filmkópiából álló gyűjteményét.

A fotómúzeum szóvivője csütörtökön elmondta, hogy az Oscar-díjas színész kollekciója 35 mm-es és 16 mm-es filmkópiákból áll, 37 filmet tartalmaz, ebből több mint 30 olyan alkotás, amelyben szerepelt vagy amelynek születésében producerként közreműködött.


Bruce Barnes, a múzeum igazgatója arról számolt be, Douglas tavalyi rochesteri látogatása után döntött úgy, hogy a múzeumban helyezi el a gyűjteményét. A színész akkor azért járt Rochesterben, mert a filmművészethez való hozzájárulásáért George Eastman-díjjal tüntették ki.

A kollekcióban szerepel az a két filmje is, amelyekért Oscar-díjat kapott: a Száll a kakukk fészkéért 1976-ben producerként vehette át az amerikai filmakadémia elismerését, a Tőzsdecápákban nyújtott alakításáért pedig legjobb főszereplőként jutalmazták az Oscar-szoborral. A múzeumba kerül ezen kívül a Kína-szindróma és a Traffic című filmje is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ördög Nóra: Az anyaság tett magabiztossá

    Ördög Nóra: Az anyaság tett magabiztossá

    Ördög Nóra immár negyedik alkalommal vette át az ország legjobb női műsorvezetőjének járó díjat, melyet könnyek közt fogadott. A munka mellett édesanyaként is a maximumra törekszik, ám ez sokszor komoly kihívást jelent számára.

  • Oszter ismét elszundított a bíróságon

    Oszter ismét elszundított a bíróságon

    Tegnap délelőtt S. Csaba tanuvallomással folytatódott Oszter Sándor közel két éve húzódó bírósági ügye. A színész ötödrendű vádlottként elég paprikás hangulatban érkezett a tárgyalásra és a vallomás alatt – mint már korábban is – többször elszundított.