EUR: 308,20 Ft
CHF: 281,56 Ft
2017. május 23., kedd
Dezső

Extra

Michael Douglas és Bruce Springsteen is a megemlékezett Prince-ről

Michael Douglas Oscar-díjas filmszínész, Bruce Springsteen rocksztár, valamint Elton John is megemlékezett a csütörtökön váratlanul elhunyt Prince-ről a hétvégén, a minneapolisi városháza harangjai pedig a sztár ismert dalait játszották.

Michael Douglas bíborszín ingben és pulóverben tisztelgett Prince emléke előtt a New York-i Tribeca Filmfesztiválon. A színész szombat este arról beszélt, hogy Prince “rendkívüli tehetség” volt, és nagy veszteségnek érzi a halálát.

Bruce Springsteen az E Street Band együttessel Brooklynban játszotta Prince Purple Rain című számát egy szombati koncerten. A Barclays Centerben rendezett előadást a zenész a “Prince forever” (Prince örök) szavakkal fejezte be.

Elton John vasárnapi Las Vegas-i fellépésén méltatta elhunyt zenésztársát, és “bíbor harcosnak” nevezte. “Szeretünk, imádunk és hiányozni fogsz” – fűzte hozzá a sztár.

A minneapolisi városháza harangjai vasárnap Prince ismert számait játszották. A harangkoncerten a népszerű Kiss, az 1999 és a Nothing Compares 2 U című dal is megszólalt.

Több mint 150 amerikai filmszínházban is adózhattak Prince emlékének a rajongók: a Bíboreső (Purple Rain) című 1984-ben megjelent zenés filmjét, amelynek betétdaláért Oscar-díjat kapott, ismét műsorra tűzte a hétvégén két nagy mozilánc.

A hétszeres Grammy-díjas Prince helyi idő szerint csütörtök reggel hunyt el. Az 57 éves énekesre egy liftben találtak rá öntudatlan állapotban a Minneapolis külvárosában, Chanhassenben lévő Paisley Park stúdiójában, amelyben a lakása is található. A mentőknek már nem sikerült újraéleszteniük a sztárt. Szombaton a művész maradványait elhamvasztották, és szűk körben elbúcsúztatták. Rajongói később egy nyilvános szertartáson róhatják le tiszteletüket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Peller Mariann daganattal küzdött

  Peller Mariann daganattal küzdött

  Peller Mariann megdöbbentő titkot árult el gyerekkorából: tizenéves korában azért imádkozott, hogy inkább neki legyen bármilyen komolyabb betegsége, mint imádott szüleinek, családjának vagy azoknak az embereknek, akik fontosak neki.

 • Példakép lett a Winnie

  Példakép lett a Winnie

  Bőrbetegség ide vagy oda, Chantelle Winnie, becenevén Winnie Harlow csak úgy tündökölt legutóbbi nyilvános megjelenésén királykék ruhájában.

 • Még egy hónapig kritikus Erdei fiának állapota

  Még egy hónapig kritikus Erdei fiának állapota

  Még közel egy hónapig 24 órás megfigyelés alatt tartják Erdei Zsolt kisfiát, Vilmost. Az alig másfél kilós koraszülött csecsemőt jelenleg az orvosok táplálják, inkubátorban tartják, de büszke édesapja szerint az első egy-két nap ijedtsége után egyre biztatóbb híreket kapnak az orvosoktól.