2018. január 18., csütörtök
Piroska

Extra

Michael Douglas és Bruce Springsteen is a megemlékezett Prince-ről

Michael Douglas Oscar-díjas filmszínész, Bruce Springsteen rocksztár, valamint Elton John is megemlékezett a csütörtökön váratlanul elhunyt Prince-ről a hétvégén, a minneapolisi városháza harangjai pedig a sztár ismert dalait játszották.

Michael Douglas bíborszín ingben és pulóverben tisztelgett Prince emléke előtt a New York-i Tribeca Filmfesztiválon. A színész szombat este arról beszélt, hogy Prince “rendkívüli tehetség” volt, és nagy veszteségnek érzi a halálát.


Bruce Springsteen az E Street Band együttessel Brooklynban játszotta Prince Purple Rain című számát egy szombati koncerten. A Barclays Centerben rendezett előadást a zenész a “Prince forever” (Prince örök) szavakkal fejezte be.

Elton John vasárnapi Las Vegas-i fellépésén méltatta elhunyt zenésztársát, és “bíbor harcosnak” nevezte. “Szeretünk, imádunk és hiányozni fogsz” – fűzte hozzá a sztár.

A minneapolisi városháza harangjai vasárnap Prince ismert számait játszották. A harangkoncerten a népszerű Kiss, az 1999 és a Nothing Compares 2 U című dal is megszólalt.

Több mint 150 amerikai filmszínházban is adózhattak Prince emlékének a rajongók: a Bíboreső (Purple Rain) című 1984-ben megjelent zenés filmjét, amelynek betétdaláért Oscar-díjat kapott, ismét műsorra tűzte a hétvégén két nagy mozilánc.

A hétszeres Grammy-díjas Prince helyi idő szerint csütörtök reggel hunyt el. Az 57 éves énekesre egy liftben találtak rá öntudatlan állapotban a Minneapolis külvárosában, Chanhassenben lévő Paisley Park stúdiójában, amelyben a lakása is található. A mentőknek már nem sikerült újraéleszteniük a sztárt. Szombaton a művész maradványait elhamvasztották, és szűk körben elbúcsúztatták. Rajongói később egy nyilvános szertartáson róhatják le tiszteletüket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészáros Márta tragédiája – tízévesen már árva volt

  Mészáros Márta tragédiája – tízévesen már árva volt

  Megrendítő titkait osztotta meg a közelmúltban Mészáros Márta. A világszerte ismert rendezőnő gyerekkorát leírhatatlan tragédiák övezték: a mindennapos éhínség és betegségek mellett a szülei is életüket vesztették a szovjet rémuralom alatt.

 • Szexi ikertornyok: Megan és Claudia

  Szexi ikertornyok: Megan és Claudia

  Ki van a fotókon? A 31 éves Megan Fox színésznő és a 24 éves Claudia Alende modell mintha ikrek lennének. Mindketten gyönyörűek, igéző szemekkel és tökéletes alakkal. Annyi a különbség, hogy Claudia teltebb és a kerek popsijáért egyszerűen odavannak a férfiak.

 • Balázs Andrea vérét adta Árpa Attiláért

  Balázs Andrea vérét adta Árpa Attiláért

  25 előadását ünnepelte a Stephen King  horror regényéből készült Tortúra című darab a Karinthy Színházban. Az Árpa Attila és Balázs Andrea főszereplésével készült előadás nem alatt nem kevés sérülést szedett össze a színésznő, sőt a saját vérét is adta az előadás sikeréért.