2018. április 20., péntek
Tivadar

Extra

Michael Douglas és Bruce Springsteen is a megemlékezett Prince-ről

Michael Douglas Oscar-díjas filmszínész, Bruce Springsteen rocksztár, valamint Elton John is megemlékezett a csütörtökön váratlanul elhunyt Prince-ről a hétvégén, a minneapolisi városháza harangjai pedig a sztár ismert dalait játszották.

Michael Douglas bíborszín ingben és pulóverben tisztelgett Prince emléke előtt a New York-i Tribeca Filmfesztiválon. A színész szombat este arról beszélt, hogy Prince “rendkívüli tehetség” volt, és nagy veszteségnek érzi a halálát.


Bruce Springsteen az E Street Band együttessel Brooklynban játszotta Prince Purple Rain című számát egy szombati koncerten. A Barclays Centerben rendezett előadást a zenész a “Prince forever” (Prince örök) szavakkal fejezte be.

Elton John vasárnapi Las Vegas-i fellépésén méltatta elhunyt zenésztársát, és “bíbor harcosnak” nevezte. “Szeretünk, imádunk és hiányozni fogsz” – fűzte hozzá a sztár.

A minneapolisi városháza harangjai vasárnap Prince ismert számait játszották. A harangkoncerten a népszerű Kiss, az 1999 és a Nothing Compares 2 U című dal is megszólalt.

Több mint 150 amerikai filmszínházban is adózhattak Prince emlékének a rajongók: a Bíboreső (Purple Rain) című 1984-ben megjelent zenés filmjét, amelynek betétdaláért Oscar-díjat kapott, ismét műsorra tűzte a hétvégén két nagy mozilánc.

A hétszeres Grammy-díjas Prince helyi idő szerint csütörtök reggel hunyt el. Az 57 éves énekesre egy liftben találtak rá öntudatlan állapotban a Minneapolis külvárosában, Chanhassenben lévő Paisley Park stúdiójában, amelyben a lakása is található. A mentőknek már nem sikerült újraéleszteniük a sztárt. Szombaton a művész maradványait elhamvasztották, és szűk körben elbúcsúztatták. Rajongói később egy nyilvános szertartáson róhatják le tiszteletüket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem veszi át díját Natalie Portman

  Nem veszi át díját Natalie Portman

  Natalie Portman amerikai színésznő nem veszi át az izraeli Nobel-díjnak is nevezett, kétmillió dollárral járó Genezis-díját, mert az elmúlt időszak izraeli történései miatt nem engedi a lelkiismerete – írta a Jediót Ahronót című újság honlapja pénteken.

 • Prince halálában senki sem bűnös

  Prince halálában senki sem bűnös

  Vádemelés nélkül fejezte be a két éve elhunyt popsztár, Prince ügyében folytatott vizsgálatot a minnesotai ügyészség, amely szerint az énekes tudta nélkül szedett be hamisított gyógyszert.

 • Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

  Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

   A 28 éves szűz színésznőt udvarlói már nem csak szép szavakkal, de több száz milliós összegekkel is bombázzák. Ennek ellenére Emese még egy olyan férfit se talált, akivel szívesen találkozna, pedig nagyon vágyik egy igazi úriemberre, akinek gyerekeket szülhet.