2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Belföld

Milliárdokat kapott hat közvélemény-kutató cég a szocialista kormányzás idején

A Gyurcsány-Bajnai-kormányok összesen közel 17 milliárd forint értékben adtak közvélemény-kutatási, kommunikációs és tanulmánykészítési megbízásokat 2006 és 2010 között, ebből hat kiemelt magyar cégre több mint 3,5 milliárd forintnyi szerződés jutott – írta a Magyar Idők minisztériumi szerződésekre hivatkozva szombaton.

A lap szerint volt olyan tanulmány, amelyért kétszer is fizettek.


Mint írták, a Lengyel László politológus nevével fémjelzett Pénzügykutató Zrt.-vel 2006 és 2010 között a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon által vezetett kormányok összesen 316 millió forint értékben szerződtek. Az összeg majdnem háromnegyede, 232 millió forint egy kormányzati háttérintézményhez, a Ecostathoz köthető.

A Szonda Ipsos 2006 és 2010 között 1,296 milliárd forint értékben kapott közvélemény-kutatási és tanulmánykészítési megbízásokat. A Tárki-csoportot 381,2 millió forint értékben bízták meg különböző közvélemény-kutatási, tanulmánykészítési és tanácsadási feladatokkal.

A Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormány 2006 után 716,5 millió forint értékben szerződött a Mediánnal, a Vértes András által vezetett Gazdaságkutató Intézet 2006 és 2010 között 393,7 millió forint kormányzati megbízást kapott.

A lap emlékeztetett: korábban beszámolt arról is, hogy a Somogyi Zoltánhoz és Szabados Krisztiánhoz köthető, az ellenzéki MDF-fel is együttműködő Political Capital 2006 és 2010 között 432,2 millió forint kormányzati megbízást kapott.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rasszista okból vonta meg a támogatást egy jobbikos

    Rasszista okból vonta meg a támogatást egy jobbikos

    Az RTL Klub számolt be az esetről, ami a Debreceni közgyűlésen történt. Az Arany János tehetséggondozó program jelöltje volt egy roma fiatal is, akitől származása miatt megtagadta a támogatást, és megkülönböztetően beszélt Ágoston Tibor jobbikos képviselő.

  • Elhunyt a Kossuth-díjas matematikus

    Elhunyt a Kossuth-díjas matematikus

    Életének 94. évében meghalt Császár Ákos matematikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja csütörtökön – közölte az akadémia pénteken az MTI-vel.