EUR: 309,71 Ft
CHF: 288,85 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb IX.kerület

Milyen legyen a Fradi-sas?

Budapest, 2015. július 12. Szőke Gábor Miklós szobrászművész Fradi Sas elnevezésű szobra, Európa legnagyobb madárábrázolása a Groupama Aréna, a Ferencvárosi Torna Club 2013-ban épült új stadionja előtti téren a főváros IX. kerületében. A szobor 16 méter szárnyfesztávval, 15 tonna súllyal rendelkezik, nyolc méter magas, nyolc méter hosszú és rozsdamentes acélból és lemezekből áll. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.


MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 

Tavaly óta a Fradi-sas már kabalaállatként is megjelenik a mérkőzéseken, a lelátón szórakoztatja a közönséget, elsősorban a kicsiket. Sokan azonban nem elégedettek az inkább csirkének kinéző állattal, ezért az egyesület most rajzpályázatot hirdet az új Fradi-sas megtervezésére. „Az élő Fradi-sas mellett a klub kabalafigurája, a Fradi-sas elsődleges feladata a stadionba kilátogató gyermekek és családtagjaik szórakoztatása, a labdarúgó-mérkőzések programjának színesítése és a klub képviselete különböző jótékonysági és egyéb rendezvényeken” – fogalmazta meg a klub, amely azt szeretné, ha 14 évesnél fiatalabb gyerekek megrajzolnák, milyen legyen a kabalaállat. A nyertesről Facebook-szavazás dönt. A pályázat másik részében a rajz alapján kell bármelyik Fradi-szurkolónak megterveznie a sasjelmezt – ezt is a közösségi oldalon szavaztatják meg. A gyermekrajzpályázat munkáit április 24-éig kell elküldeni a palyazat@fradi.hu címre, a konkrét jelmezterveknek május 29-én 16 óráig kell beérkezniük ugyanerre a címre.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.