EUR: 322,18 Ft
CHF: 279,42 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Egyéb IX.kerület

Milyen legyen a Fradi-sas?

Budapest, 2015. július 12. Szőke Gábor Miklós szobrászművész Fradi Sas elnevezésű szobra, Európa legnagyobb madárábrázolása a Groupama Aréna, a Ferencvárosi Torna Club 2013-ban épült új stadionja előtti téren a főváros IX. kerületében. A szobor 16 méter szárnyfesztávval, 15 tonna súllyal rendelkezik, nyolc méter magas, nyolc méter hosszú és rozsdamentes acélból és lemezekből áll. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.


MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 

Tavaly óta a Fradi-sas már kabalaállatként is megjelenik a mérkőzéseken, a lelátón szórakoztatja a közönséget, elsősorban a kicsiket. Sokan azonban nem elégedettek az inkább csirkének kinéző állattal, ezért az egyesület most rajzpályázatot hirdet az új Fradi-sas megtervezésére. „Az élő Fradi-sas mellett a klub kabalafigurája, a Fradi-sas elsődleges feladata a stadionba kilátogató gyermekek és családtagjaik szórakoztatása, a labdarúgó-mérkőzések programjának színesítése és a klub képviselete különböző jótékonysági és egyéb rendezvényeken” – fogalmazta meg a klub, amely azt szeretné, ha 14 évesnél fiatalabb gyerekek megrajzolnák, milyen legyen a kabalaállat. A nyertesről Facebook-szavazás dönt. A pályázat másik részében a rajz alapján kell bármelyik Fradi-szurkolónak megterveznie a sasjelmezt – ezt is a közösségi oldalon szavaztatják meg. A gyermekrajzpályázat munkáit április 24-éig kell elküldeni a palyazat@fradi.hu címre, a konkrét jelmezterveknek május 29-én 16 óráig kell beérkezniük ugyanerre a címre.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.