EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb XVII.kerület

Múltidézés rádiókkal

Megnyílt Dénes Károly híradástechnikai kiállítása a Maros mozi emeletén. A főleg régi rádiókból álló állandó tárlatot bárki megtekintheti, de elsősorban azzal a céllal jött létre, hogy az iskolások megismerhessék a régebbi korok szerkezeteit.

– Meg sem tudnám mondani, hány készülékem van itt és otthon, hiszen harminc év munkája van benne. A mai fiatalok lassan nem is tudják, mi az a walkman vagy discman, nemhogy a csöves rádiókról hallottak volna. Legfeljebb annyit észlelnek majd elsőre, hogy ja, igen, láttam ilyet a nagyszüleimnél, de hogy pontosan mi is az, itt most megtudhatják – mondta lapunknak Dénes Károly (öltönyben).

Dénes Károly, rádió, Maros mozi, híradástechnikai kiállítás (Fotó: Keresztesi Balázs)

(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.