2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb XVII.kerület

Múltidézés rádiókkal

Megnyílt Dénes Károly híradástechnikai kiállítása a Maros mozi emeletén. A főleg régi rádiókból álló állandó tárlatot bárki megtekintheti, de elsősorban azzal a céllal jött létre, hogy az iskolások megismerhessék a régebbi korok szerkezeteit.

– Meg sem tudnám mondani, hány készülékem van itt és otthon, hiszen harminc év munkája van benne. A mai fiatalok lassan nem is tudják, mi az a walkman vagy discman, nemhogy a csöves rádiókról hallottak volna. Legfeljebb annyit észlelnek majd elsőre, hogy ja, igen, láttam ilyet a nagyszüleimnél, de hogy pontosan mi is az, itt most megtudhatják – mondta lapunknak Dénes Károly (öltönyben).

Dénes Károly, rádió, Maros mozi, híradástechnikai kiállítás (Fotó: Keresztesi Balázs)

(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.