EUR: 310,15 Ft
CHF: 289,70 Ft
2017. március 24., péntek
Gábor, Karina

Egyéb XIV.kerület

Múzeumba kerül a szocreál szurkolócsoport

Bontják a Puskás Ferenc stadiont ( Fotó: Sáfár Tibor)

A futókör mellett álló szocreál szoborcsoportok is múzeumi darabok
( Fotó: Sáfár Tibor)

Zajlik a Puskás Ferenc Stadion vasbetonszerkezeteinek bontása, de a régi stadionból is megtartanak néhány jellegzetes elemet és a főépületet sem bontják le, oda múzeumot terveznek.

A háromszintes lelátónak mind a 65 ezer ülőhelye fedett lesz az új stadionban, amely mindenben megfelel majd a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság előírásainak. A tervek szerint nyolc hónapig tart a bontás, az új aréna építése decemberben kezdődhet el és 2019-ben fejeződik be.

Jó hír, hogy míg a régi létesítményből húsz percet vett volna igénybe a menekítés vészhelyzet esetén, az új stadionnál ez nyolc perc alatt oldható majd meg, ha telt ház van. Az új stadion a futballmérkőzések mellett bármilyen nagy koncert megrendezésére is alkalmas lesz, de konferenciáknak és kisebb rendezvénynek is otthont tud adni. A létesítmény teljes egészében akadálymentesítettnek épül.

Puskás stadion

A régi Puskás Stadion fénykorában

(fotógalária: www.lokal.hu)

Kapcsolódó Cikkek

  • Tavaszi napfürdő

    Tavaszi napfürdő

    Lillafüred a borsodiak egyik kedvenc tavaszi kirándulóhelye. A Palotaszálló épülete, amely eredetileg kormányüdülőként, a II.

  • Tízmilliárd forintból újulhatnak meg a közutak

    Tízmilliárd forintból újulhatnak meg a közutak

    A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalosan is lezárta a téli útüzemeltetési időszakot. A tavaszias időjárás beköszöntével újra a kátyúzási, javítási munkákra helyezik a hangsúlyt a társaság szakemberei.