EUR: 310,41 Ft
CHF: 259,14 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb XIV.kerület

Múzeumba kerül a szocreál szurkolócsoport

Bontják a Puskás Ferenc stadiont ( Fotó: Sáfár Tibor)

A futókör mellett álló szocreál szoborcsoportok is múzeumi darabok
( Fotó: Sáfár Tibor)

Zajlik a Puskás Ferenc Stadion vasbetonszerkezeteinek bontása, de a régi stadionból is megtartanak néhány jellegzetes elemet és a főépületet sem bontják le, oda múzeumot terveznek.

A háromszintes lelátónak mind a 65 ezer ülőhelye fedett lesz az új stadionban, amely mindenben megfelel majd a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság előírásainak. A tervek szerint nyolc hónapig tart a bontás, az új aréna építése decemberben kezdődhet el és 2019-ben fejeződik be.


Jó hír, hogy míg a régi létesítményből húsz percet vett volna igénybe a menekítés vészhelyzet esetén, az új stadionnál ez nyolc perc alatt oldható majd meg, ha telt ház van. Az új stadion a futballmérkőzések mellett bármilyen nagy koncert megrendezésére is alkalmas lesz, de konferenciáknak és kisebb rendezvénynek is otthont tud adni. A létesítmény teljes egészében akadálymentesítettnek épül.

Puskás stadion

A régi Puskás Stadion fénykorában

(fotógalária: www.lokal.hu)


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.