EUR: 307,31 Ft
CHF: 281,65 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XIV.kerület

Múzeumba kerül a szocreál szurkolócsoport

Bontják a Puskás Ferenc stadiont ( Fotó: Sáfár Tibor)

A futókör mellett álló szocreál szoborcsoportok is múzeumi darabok
( Fotó: Sáfár Tibor)

Zajlik a Puskás Ferenc Stadion vasbetonszerkezeteinek bontása, de a régi stadionból is megtartanak néhány jellegzetes elemet és a főépületet sem bontják le, oda múzeumot terveznek.

A háromszintes lelátónak mind a 65 ezer ülőhelye fedett lesz az új stadionban, amely mindenben megfelel majd a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság előírásainak. A tervek szerint nyolc hónapig tart a bontás, az új aréna építése decemberben kezdődhet el és 2019-ben fejeződik be.

Jó hír, hogy míg a régi létesítményből húsz percet vett volna igénybe a menekítés vészhelyzet esetén, az új stadionnál ez nyolc perc alatt oldható majd meg, ha telt ház van. Az új stadion a futballmérkőzések mellett bármilyen nagy koncert megrendezésére is alkalmas lesz, de konferenciáknak és kisebb rendezvénynek is otthont tud adni. A létesítmény teljes egészében akadálymentesítettnek épül.

Puskás stadion

A régi Puskás Stadion fénykorában

(fotógalária: www.lokal.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.