2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Sport

Nagy sikerrel zárult a budapesti szinkronkorcsolyázó világbajnokság

Közel telt ház előtt történelmi győzelmet arattak az oroszok a budapesti szinkronkorcsolyázó világbajnokságon a Syma csarnokban. A sportág történelmében most először győzött orosz csapat, a Team Paradise (212.69).  Második lett a Finnország 2. elnevezésű csapat, mely a vb-k történelmének 50. érmét szerezte meg ezzel az ezüsttel, míg a bronzérmes a USA1 csapata lett. A magyar csapat, a Team Passion a 15. helyen zárta világbajnokságot.

Gulyás Erika, a magyar válogatott vezetőedzője szerint a csapattagok mindent megtettek, és élérték a kitűzött célt.
– A szezon célja ez az eredmény volt. Nyilván örültünk volna egy jobb helynek, de tudni kell, hogy ebben a sportágban több év munkája szükséges ahhoz, hogy elhiggyék, egy csapat képes ilyen jelentőset fejlődni. Ezt legjobban az mutatja, hogy a technikai pontszámokat tekintve a mi csoportunkban a legmagasabb pontot kaptuk, ez az eredmény pedig tényleg a csapaton múlik. Sajnos a bírói pontszámokban volt az a lyuk, ami végül eldöntötte, hogy nem végzünk előrébb.


hun_k

A magyar csapat végül a 15. helyen végzett a világbajnokságon

Szabó Lilla csapatkapitány kiemelte, nagyszerű érzés volt  hazai közönség előtt korcsolyázni.
– Az az ováció, az a biztatás, amit kaptunk, leírhatatlan. Végezhettünk volna előrébb is, de mindenki nagyon örül a szereplésnek, hiszen az eredeti célunk az volt, hogy az első tizenötben végezzünk, ami sikerült is.

A csapat tagja, Molnár Virág kiemelte,  a sikerhez kellett a csapaton belüli összetartás és nagyszerű hangulat is.
– Mikor lejövünk a jégről, azonnal megbeszéljük a kialakult helyzetet, és igyekszünk a leggyorsabban megoldani a problémát. Szeretnénk továbbra is ilyen rendkívül jó csapatot alkotni.


Kapcsolódó Cikkek

 • Búcsú egy legendától

  Búcsú egy legendától

  Ronaldinho testvére és egyben menedzsere a múlthét folyamán bejelentette, hogy a brazil legenda visszavonul a profi futballtól.

 • Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

  Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

  Három sportág öt versenyszámában összesen 22 észak-koreai sportoló vesz részt a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpián – jelentette be Tomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

 • Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

  Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

  A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnökségi tagjainak többsége szombatra elektronikus úton jóváhagyta azt a javaslatot, mely szerint a műkorcsolyázók női versenyében Tóth Ivett indulhat, míg a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi váltójának ötödik tagja Oláh Bence lesz a február 9-én rajtoló phjongcshangi téli olimpián.