EUR: 307,05 Ft
CHF: 286,11 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Sport

Nagy sikerrel zárult a budapesti szinkronkorcsolyázó világbajnokság

Közel telt ház előtt történelmi győzelmet arattak az oroszok a budapesti szinkronkorcsolyázó világbajnokságon a Syma csarnokban. A sportág történelmében most először győzött orosz csapat, a Team Paradise (212.69).  Második lett a Finnország 2. elnevezésű csapat, mely a vb-k történelmének 50. érmét szerezte meg ezzel az ezüsttel, míg a bronzérmes a USA1 csapata lett. A magyar csapat, a Team Passion a 15. helyen zárta világbajnokságot.

Gulyás Erika, a magyar válogatott vezetőedzője szerint a csapattagok mindent megtettek, és élérték a kitűzött célt.
– A szezon célja ez az eredmény volt. Nyilván örültünk volna egy jobb helynek, de tudni kell, hogy ebben a sportágban több év munkája szükséges ahhoz, hogy elhiggyék, egy csapat képes ilyen jelentőset fejlődni. Ezt legjobban az mutatja, hogy a technikai pontszámokat tekintve a mi csoportunkban a legmagasabb pontot kaptuk, ez az eredmény pedig tényleg a csapaton múlik. Sajnos a bírói pontszámokban volt az a lyuk, ami végül eldöntötte, hogy nem végzünk előrébb.

hun_k

A magyar csapat végül a 15. helyen végzett a világbajnokságon

Szabó Lilla csapatkapitány kiemelte, nagyszerű érzés volt  hazai közönség előtt korcsolyázni.
– Az az ováció, az a biztatás, amit kaptunk, leírhatatlan. Végezhettünk volna előrébb is, de mindenki nagyon örül a szereplésnek, hiszen az eredeti célunk az volt, hogy az első tizenötben végezzünk, ami sikerült is.

A csapat tagja, Molnár Virág kiemelte,  a sikerhez kellett a csapaton belüli összetartás és nagyszerű hangulat is.
– Mikor lejövünk a jégről, azonnal megbeszéljük a kialakult helyzetet, és igyekszünk a leggyorsabban megoldani a problémát. Szeretnénk továbbra is ilyen rendkívül jó csapatot alkotni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Most megtudhatja, miben lenne bajnok

    Most megtudhatja, miben lenne bajnok

    Le tudná futni Usain Boltot? Esetleg magasabbra tudna ugrani, mint Cristiano Ronaldo? Ehhez hasonló kérdésekre kaphat választ minden érdeklődő, aki ellátogat a Millenárisra, ahol a The Champion – A Bajnok című interaktív kiállításon tesztelheti képességeit.

  • Álmukból verték fel a doppingellenőrök a Liu fivéreket

    Álmukból verték fel a doppingellenőrök a Liu fivéreket

    Hajnali öt órakor, a legédesebb álmukból a doppingellenőrök verték fel a torinói rövid pályás gyorskorcsolya Eb-ről hétfőn este – két ezüst- és egy aranyéremmel – hazatért Liu Shaolin Sándort és testvérét, Liu Shaoangot.