EUR: 310,70 Ft
CHF: 259,64 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb V.kerület

Nagyon fontos a metrófelújítás

Tarlós István főpolgármester szerint a kormány átérezte a 3-as metró felújításának fontosságát, és a beruházás csúszásának megakadályozása érdekében akkor is kész vállalni a finanszírozást, ha az Európai Unió nem adja meg a kért támogatást.

Budapest, 2015. február 16. Utasok szállnak be a szovjet gyártmányú, régi metrószerelvénybe a BKK-BKV M3-as vonalának északi végállomásán, Újpest-Központban. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.


MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 

Tartós István sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a kabinet múlt heti határozatával 125 milliárd forintról 137,5 milliárd forintra nőtt a 3-as metró felújítására szánt keret. A főpolgármester arról is beszélt, hogy korábban új szerelvények vásárlását javasolta a vonalra, ugyanakkor kormányhatározat döntött a meglévő metrószerelvények felújításáról, ami 30 milliárd forinttal olcsóbb megoldás.
A felújítás alatti metrópótlásról Tarlós István azt mondta, hogy a szolgáltatás megrendelése helyett új buszok vásárlását tartaná ideálisnak, azonban ebben a kérdésben is a kormány hozza meg a végső döntést. Megjegyezte, reményei szerint novemberben megkezdődhet a beruházás.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.