EUR: 310,72 Ft
CHF: 259,53 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Tatabánya

Nagyszerű tervek a Bányakórház átépítésére

A Vértes Agorájában láthatóak azok a tervek, amelyek az egykori Bányakórház átépítésére születtek. Az önkormányzat tervpályázatára meglepően sok, több mint tíz pályamű érkezett. A miniszterelnök közelmúltbeli tatabányai látogatásán állapodott meg a város vezetésével, hogy az állam kezelésében lévő épület és annak környezete hamarosan megújulhat.

„A történelmi Bányakórház a terület központját kell hogy jelentse a jövőben is, ezért nagyon fontos volt, hogy az elképzelt fejlesztés egy majdani lakóterület centrumában helyezkedjen el. A pályázaton ezen tervezőknek volt esélyük díjat nyerni” – adott tájékoztatást Damokos László városi főépítész.


13_banyakorhaz_01

Schmidt Csaba polgármester kiemelte: miután a Modern Városok Program szerződésében az állam garanciát vállal a fejlesztésre, a cél az, hogy az egykori Bányakórház épületét felújítsák. „Szeretnénk, ha a megújuló kórházépület környezetében társasházi lakásokat tudnánk építtetni, illetve megtartani a zöld felületeket, úgy, hogy a majdani kép szorosan illeszkedjen a korábbi városszövetbe” – mondta el kérdésünkre Schmidt Csaba. A városvezető kiemelte: a terület jelenleg nincs a város tulajdonában, azonban hamarosan megkezdi működését a Miniszterelnökség és az önkormányzat közös munkacsoportja, melynek célja, hogy az épület és környéke újra élettel teljen meg. A közös munkához jó alapot fog szolgáltatni az a tervpályázat, melyet önkormányzatunk a Bányakórház területének rekonstrukcióját elősegítendő írt ki: a főépület felújítása és funkciókkal való megtöltése mellett a területen modern, élhető lakóparkot szeretne kialakítani.

A tervpályázaton Bozsó Csongor építész és csapata készítette el az első díjat érő terveket, amelyek alapján lakások és jelentős zöld terület létesülhet a hajdani kórház körül.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.