EUR: 307,87 Ft
CHF: 289,39 Ft
2017. február 19., vasárnap
Zsuzsanna

Egyéb Tatabánya

Nagyszerű tervek a Bányakórház átépítésére

A Vértes Agorájában láthatóak azok a tervek, amelyek az egykori Bányakórház átépítésére születtek. Az önkormányzat tervpályázatára meglepően sok, több mint tíz pályamű érkezett. A miniszterelnök közelmúltbeli tatabányai látogatásán állapodott meg a város vezetésével, hogy az állam kezelésében lévő épület és annak környezete hamarosan megújulhat.

„A történelmi Bányakórház a terület központját kell hogy jelentse a jövőben is, ezért nagyon fontos volt, hogy az elképzelt fejlesztés egy majdani lakóterület centrumában helyezkedjen el. A pályázaton ezen tervezőknek volt esélyük díjat nyerni” – adott tájékoztatást Damokos László városi főépítész.

13_banyakorhaz_01

Schmidt Csaba polgármester kiemelte: miután a Modern Városok Program szerződésében az állam garanciát vállal a fejlesztésre, a cél az, hogy az egykori Bányakórház épületét felújítsák. „Szeretnénk, ha a megújuló kórházépület környezetében társasházi lakásokat tudnánk építtetni, illetve megtartani a zöld felületeket, úgy, hogy a majdani kép szorosan illeszkedjen a korábbi városszövetbe” – mondta el kérdésünkre Schmidt Csaba. A városvezető kiemelte: a terület jelenleg nincs a város tulajdonában, azonban hamarosan megkezdi működését a Miniszterelnökség és az önkormányzat közös munkacsoportja, melynek célja, hogy az épület és környéke újra élettel teljen meg. A közös munkához jó alapot fog szolgáltatni az a tervpályázat, melyet önkormányzatunk a Bányakórház területének rekonstrukcióját elősegítendő írt ki: a főépület felújítása és funkciókkal való megtöltése mellett a területen modern, élhető lakóparkot szeretne kialakítani.

A tervpályázaton Bozsó Csongor építész és csapata készítette el az első díjat érő terveket, amelyek alapján lakások és jelentős zöld terület létesülhet a hajdani kórház körül.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Pecsét István gyógyul!

  Pecsét István gyógyul!

  „Leírhatatlan az érzés volt, amikor azt olvastam, hogy a májam felső részéről eltűnt az áttét” – mesélte boldogan, mosolyogva Pecsét István, akinek kálváriába illő útját komoly dunaújvárosi és társadalmi támogatással indították el Kínába.

 • Pokolgép robbant Bagdadban, rengetegen meghaltak

  Pokolgép robbant Bagdadban, rengetegen meghaltak

  A legfrissebb értesülések szerint legalább 55 ember életét követelte egy pokolgépes merénylet csütörtökön, amelyet Bagdad déli részében fekvő Hajj as-Surta nevű kerületben követtek el – közölték helyi egészségügyi és biztonsági források.

 • Veszélyt hordozhat magában a hattyútetem

  Veszélyt hordozhat magában a hattyútetem

  A Fióka- és Madármentés közösségi oldala számolt be arról, hogy a múlt héten a Dunáról három hattyútetemet adtak le a Nébihhez influenza alapos gyanújával, illetve további hét tetemet regisztráltak a csepeli Kis-Dunán.