2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Tatabánya

Nagyszerű tervek a Bányakórház átépítésére

A Vértes Agorájában láthatóak azok a tervek, amelyek az egykori Bányakórház átépítésére születtek. Az önkormányzat tervpályázatára meglepően sok, több mint tíz pályamű érkezett. A miniszterelnök közelmúltbeli tatabányai látogatásán állapodott meg a város vezetésével, hogy az állam kezelésében lévő épület és annak környezete hamarosan megújulhat.

„A történelmi Bányakórház a terület központját kell hogy jelentse a jövőben is, ezért nagyon fontos volt, hogy az elképzelt fejlesztés egy majdani lakóterület centrumában helyezkedjen el. A pályázaton ezen tervezőknek volt esélyük díjat nyerni” – adott tájékoztatást Damokos László városi főépítész.


13_banyakorhaz_01

Schmidt Csaba polgármester kiemelte: miután a Modern Városok Program szerződésében az állam garanciát vállal a fejlesztésre, a cél az, hogy az egykori Bányakórház épületét felújítsák. „Szeretnénk, ha a megújuló kórházépület környezetében társasházi lakásokat tudnánk építtetni, illetve megtartani a zöld felületeket, úgy, hogy a majdani kép szorosan illeszkedjen a korábbi városszövetbe” – mondta el kérdésünkre Schmidt Csaba. A városvezető kiemelte: a terület jelenleg nincs a város tulajdonában, azonban hamarosan megkezdi működését a Miniszterelnökség és az önkormányzat közös munkacsoportja, melynek célja, hogy az épület és környéke újra élettel teljen meg. A közös munkához jó alapot fog szolgáltatni az a tervpályázat, melyet önkormányzatunk a Bányakórház területének rekonstrukcióját elősegítendő írt ki: a főépület felújítása és funkciókkal való megtöltése mellett a területen modern, élhető lakóparkot szeretne kialakítani.

A tervpályázaton Bozsó Csongor építész és csapata készítette el az első díjat érő terveket, amelyek alapján lakások és jelentős zöld terület létesülhet a hajdani kórház körül.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.