EUR: 312,77 Ft
CHF: 261,13 Ft
2018. április 27., péntek
Zita

Egyéb XIII.kerület

Nálunk lehet a Göncz Árpád Városközpont

Egy elképzelés szerint Göncz Árpád néhai államfőről neveznék el a kerület egyik részét. Az önkormányzat már azt is tudja, mely utcák határolt területről lehet szó. A Lokál megkérdezte az itt  élőket, mit szólnak az ötlethez.

A XIII. kerületi Hírnök szerint az önkormányzat az Árpád híd pesti hídfőjénél lévő, Róbert Károly körút−Esztergomi út−Árboc utca−Váci út−Petneházy utca−Teve utca által határolt területet nevezné el Göncz Árpádról.  A képviselő-testület felhatalmazta Tóth József polgármestert, forduljon a fővárosi közgyűléshez az átnevezés miatt, mert az új városközpont területén található tömegközlekedési megállóhelyek elnevezését is meg kellene változtatni. Például a metrómegálló neve Árpád híd helyett Göncz Árpád Városközpont lehet.


A Lokál kíváncsi volt a kerületben lakó emberek véleményére a névváltozással kapcsolatban. Páli Brigitta nem titkolja, nem nagyon tetszik neki az ötlet.

palibrigitta13ker− Pontosabban nem az ötlettel és nem is Göncz Árpáddal van gondom – mondta lapunk kérdésére. – Viszont azt gondolom, mindez felesleges pénzkidobás, hiszen az elnevezéssel új utcatáblákat, metrótáblákat kellene gyártani, és ez mind-mind sokba kerül.


 

 

 

 

tarsolybalazs13ker

Tarsoly Balázs jó ötletnek tarja a névváltoztatást.
– Haladni kell a korral. Azt hiszem, Göncz Árpádot valóban mindenki elfogadta, senki sem veszi támadásnak, ha róla neveznek el egy kerületrészt vagy egy metrómegállót. A kerület pedig folyamatosan fejlődik, ha jól tudom, az Árpád hídnál egy óriási városközpont épül, így talán az alkalom is megfelelő a névváltoztatásra.
nagytibor13kerNagy Tibor a semlegesek táborát gyarapítja, mint mondja, neki lényegében teljesen mindegy, lesz-e névváltoztatás vagy sem.
– Nekem úgy is jó, ahogy most van, és az ellen sincs kifogásom, hogy Göncz Árpád Városközpont legyen a terület neve. Az sokkal fontosabb számomra, hogy a környék fejlődjön és biztonságos legyen, és szerintem ebben a kérdésben egyre jobb a helyzet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Michelisz tart a Hungaroringtől

  Michelisz tart a Hungaroringtől

  Soha nem ígérkezett még ilyen izgalmasnak Michelisz Norbert mogyoródi versenyhétvégéje. Az idén a túraautó-világkupában (WTCR) szereplő pilóta a helyezések mellett második kislánya születése miatt is izgulhat.

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.