2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb

Ne hagyjuk, hogy átverjenek az interneten!

szrt facebookEgyre több Facebook-oldal ígéri, hogy lakást vagy értékes kocsit nyerhetünk csapán azzal, ha követjük az oldalukat és megosztjuk posztjaikat. Ne dőljünk be a csalóknak! Nemrég a Szerencsejáték Zrt. nevével is visszaéltek a Facebookon, de  a társaság ezt nem hagyta annyiban.

„A Facebook felé azonnal jeleztük a visszaélést, így a profilt haladéktalanul törölték” – írta a Szerencsejáték Zrt. a hiteles közösségi oldalán. De vajon mire figyeljünk, hogy elkerüljük a szélhámos oldalakat?  A Szerencsejáték Zrt. minden nyereményjátékos poszt esetében feltünteti a sorsolás és eredményhirdetés időpontját, a játékszabályzat linkjét, a részvétel feltételeit és a játék részleteit. Egy átverős oldalon ezekre aligha veszik a fáradságot. Gyanús az is, ha az oldalon nincsenek korábbi, más jellegű bejegyzések, csak nyereményjáték. Ráadásul nagyon kicsi az esélye, hogy egy egyszerű lájkolós/megosztós játékban igazán nagy értékű nyereményeket sorsolnának ki. Ha drága mobiltelefont, plazmatévét ígér egy oldal, szinte biztos, hogy ezeket az ajándékokat sosem nyeri meg senki.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.