2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb

Ne hagyjuk, hogy átverjenek az interneten!

szrt facebookEgyre több Facebook-oldal ígéri, hogy lakást vagy értékes kocsit nyerhetünk csapán azzal, ha követjük az oldalukat és megosztjuk posztjaikat. Ne dőljünk be a csalóknak! Nemrég a Szerencsejáték Zrt. nevével is visszaéltek a Facebookon, de  a társaság ezt nem hagyta annyiban.

„A Facebook felé azonnal jeleztük a visszaélést, így a profilt haladéktalanul törölték” – írta a Szerencsejáték Zrt. a hiteles közösségi oldalán. De vajon mire figyeljünk, hogy elkerüljük a szélhámos oldalakat?  A Szerencsejáték Zrt. minden nyereményjátékos poszt esetében feltünteti a sorsolás és eredményhirdetés időpontját, a játékszabályzat linkjét, a részvétel feltételeit és a játék részleteit. Egy átverős oldalon ezekre aligha veszik a fáradságot. Gyanús az is, ha az oldalon nincsenek korábbi, más jellegű bejegyzések, csak nyereményjáték. Ráadásul nagyon kicsi az esélye, hogy egy egyszerű lájkolós/megosztós játékban igazán nagy értékű nyereményeket sorsolnának ki. Ha drága mobiltelefont, plazmatévét ígér egy oldal, szinte biztos, hogy ezeket az ajándékokat sosem nyeri meg senki.


Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.