EUR: 312,97 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb III.kerület

Nem jár többé Tesco-busz a III. kerületben

Április 1-jétől megszűnt a Tesco-járat Óbudán – közölte az áruház. A döntés hátterében az áll, hogy a közelmúltban elvégzett buszkihasználtsági felmérés nem mutatott elegendő utasforgalmat ezeken a járatokon. Erre alapozva szüntették meg a 2008 óta üzemeltetett Tesco Óbuda–Szentlélek tér és 2012 óta üzemeltetett Tesco Óbuda–Flórián tér–Vihar utca járatokat. Apró furcsaság, hogy a nevezett buszkihasználtsági felmérés 2012–2013-ban zajlott. A helyi lakosokat és vásárlókat különböző online kommunikációs felületeken tájékoztatják a járatok megszüntetéséről.

Tesco, busz (Fotó: Profimedia)

Fotó: Profimedia

A változás konkrétan azt jelenti, hogy az óbudai lakosoknak 2016 április elsejétől már nem elérhető a Tesco ingyenes vásárlóibusz-szolgáltatása, a kerületi vásárlók a jövőben csak egyéni utazással tudják majd a Tesco Bécsi út áruházát megközelíteni. Az áruház továbbra is elérhető a BKK 160, 260, 206A, 118, 218 jelű buszjárataival.


Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.