EUR: 308,50 Ft
CHF: 284,90 Ft
2016. október 21., péntek
Orsolya

Külföld

Nem tetszett a migránsnak a német lakás, felgyújtotta a lakókkal együtt

Pélmonostor, 2015. szeptember 18.
Tűz mellett melegszenek migránsok a sínek között a horvátországi Pélmonostor vasútállomásán 2015. szeptember 18-án hajnalban.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Németországban szándékos gyújtogatással tűzet okozott saját szállásán egy szíriai menedékkérő – közölték vasárnap a Rajna-vidék-Pfalz tartományi Bingenben történt esetet vizsgáló hatóságok.

A mainzi rendőrség és ügyészség közös közleménye szerint a 26 éves szíriai férfi beismerő vallomást tett. Azt mondta, hogy a rossz lakhatási körülmények és a kilátástalanság érzése miatt próbálta felgyújtani az épületet, ahol elhelyezték. A menedékkérőt letartóztatták.

Az illetőnek egy társasházban volt szállása, amelyben menedékkérők mellett külföldi idénymunkások és német állampolgárok is laknak. A pincében gyújtogatott. Négy lakó és két tűzoltó enyhe füstmérgezést kapott.

A menedékkérő azt is elismerte, hogy saját kezűleg mázolt két horogkeresztet az épület falára, ezzel igyekezve elterelni a gyanút magáról. A hatóságokhoz a társasház lakói közül érkezett bejelentés arról, hogy köze lehet a csütörtök hajnalban történt tűzesethez.

Kapcsolódó Cikkek