EUR: 312,09 Ft
CHF: 267,26 Ft
2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb I.kerület

Nem változik a 178-as busz útvonala

A 178-as busz átalakításával kapcsolatos hírek miatt kérték szerkesztőségünk segítségét az olvasók. Az itt élők attól tartottak, hogy a BKK úgy kívánja módosítani a 178-as busz útvonalát, hogy az a jövőben nem haladna át az Erzsébet hídon, hanem a Deák térre érkezne a Lánchídon keresztül. Tiltakozásként Facebook-csoport is alakult, amelyhez diákok és tanárok is csatlakoztak. Megkérdeztük a Budapesti Közlekedési Központot (BKK) a várható változásról. A BKK Kommunikációtól azt a választ kaptuk, hogy a 178-as busz útvonala nem változik.

„A BKK az M4-es metróhoz kapcsolódó felszíni autóbusz-hálózat átszervezésével kapcsolatban március 2-án indított társadalmi egyeztetést, és a tervezett változásokat bemutató dokumentumban a 178-as busszal kapcsolatos módosítási tervek is szerepeltek. Az egyeztetésre bocsátott anyag valamennyi elemére, köztük a 178-as busz közlekedésére vonatkozóan is nagyon sok észrevétel érkezett; ezek kiértékelése, valamint a tervek véglegesítése jelenleg zajlik. A BKK a társadalmi egyeztetés eredményeként bevezetendő forgalmi változásokat várhatóan április végén ismerteti. Kérdésére válaszolva azonban már most tájékoztatjuk, hogy a 178-as busz útvonala nem változik.”


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.