EUR: 308,60 Ft
CHF: 267,53 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Egyéb I.kerület

Nem változik a 178-as busz útvonala

A 178-as busz átalakításával kapcsolatos hírek miatt kérték szerkesztőségünk segítségét az olvasók. Az itt élők attól tartottak, hogy a BKK úgy kívánja módosítani a 178-as busz útvonalát, hogy az a jövőben nem haladna át az Erzsébet hídon, hanem a Deák térre érkezne a Lánchídon keresztül. Tiltakozásként Facebook-csoport is alakult, amelyhez diákok és tanárok is csatlakoztak. Megkérdeztük a Budapesti Közlekedési Központot (BKK) a várható változásról. A BKK Kommunikációtól azt a választ kaptuk, hogy a 178-as busz útvonala nem változik.

„A BKK az M4-es metróhoz kapcsolódó felszíni autóbusz-hálózat átszervezésével kapcsolatban március 2-án indított társadalmi egyeztetést, és a tervezett változásokat bemutató dokumentumban a 178-as busszal kapcsolatos módosítási tervek is szerepeltek. Az egyeztetésre bocsátott anyag valamennyi elemére, köztük a 178-as busz közlekedésére vonatkozóan is nagyon sok észrevétel érkezett; ezek kiértékelése, valamint a tervek véglegesítése jelenleg zajlik. A BKK a társadalmi egyeztetés eredményeként bevezetendő forgalmi változásokat várhatóan április végén ismerteti. Kérdésére válaszolva azonban már most tájékoztatjuk, hogy a 178-as busz útvonala nem változik.”

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.