EUR: 308,68 Ft
CHF: 285,19 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb I.kerület

Nem változik a 178-as busz útvonala

A 178-as busz átalakításával kapcsolatos hírek miatt kérték szerkesztőségünk segítségét az olvasók. Az itt élők attól tartottak, hogy a BKK úgy kívánja módosítani a 178-as busz útvonalát, hogy az a jövőben nem haladna át az Erzsébet hídon, hanem a Deák térre érkezne a Lánchídon keresztül. Tiltakozásként Facebook-csoport is alakult, amelyhez diákok és tanárok is csatlakoztak. Megkérdeztük a Budapesti Közlekedési Központot (BKK) a várható változásról. A BKK Kommunikációtól azt a választ kaptuk, hogy a 178-as busz útvonala nem változik.

„A BKK az M4-es metróhoz kapcsolódó felszíni autóbusz-hálózat átszervezésével kapcsolatban március 2-án indított társadalmi egyeztetést, és a tervezett változásokat bemutató dokumentumban a 178-as busszal kapcsolatos módosítási tervek is szerepeltek. Az egyeztetésre bocsátott anyag valamennyi elemére, köztük a 178-as busz közlekedésére vonatkozóan is nagyon sok észrevétel érkezett; ezek kiértékelése, valamint a tervek véglegesítése jelenleg zajlik. A BKK a társadalmi egyeztetés eredményeként bevezetendő forgalmi változásokat várhatóan április végén ismerteti. Kérdésére válaszolva azonban már most tájékoztatjuk, hogy a 178-as busz útvonala nem változik.”

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.