2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb XXII.kerület

Nyitott műhely a Kerámiaparkban

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjai Nyitott műhely programjában az Artchaika Egyesület helyi és környéken alkotó tagjai mutatkoztak be munkáikkal a Bartók Béla úti Kerámiaparkban. A kiállítás a hónap végéig önállóan tekinthető meg, május 7-től pedig a Kosbor Egyesület művészeinek alkotásaival közösen láthatók.

Kerámia Ági22

Vinczéné Lőrinc Ágnes munkái is láthatók a kiállításon

Vinczéné Lőrincz Ágnes keramikus, az Artchaika Egyesület alapítója és a Kerámiapark vezetője elmondta, a kiállítás célja, hogy az egyesületi tagjait, a kerület művészeit együtt mutassa be.


Kerámia archaikus unoka22

Szabó Éva keramikus és unokája, Szklenár Dóra Fruzsina alkotásai együtt vannak kiállítva

Kerámia Kamarás22

Gy. Kamarás Kata madaras fája

 

– A legfontosabb a kézművesség és a művészet közvetlen megismertetése, megszerettetése az ide látogató családokkal és a fiatalok figyelmének a felhívása tárgyi kultúránk szépségére, értékeire. Kezünkben a jövő, át kell adnunk a stafétabotot, hogy ne haljon ki a kézművesség – mondta Vinczéné Lőrincz Ágnes. A keramikus hozzátette, szép példa erre, hogy a kiállításon két művész munkái mellett is ott van már az unokáik alkotása, akik nagyszüleik nyomdokaiba léptek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.