2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb XI.kerület

Nyitva vannak az újragondolásra!

Újbuda két üresen álló üzlethelyiségében, a Villányi út 8. és a Villányi út 10. szám alattiban is fiatal magyar dizájnerek várják újragondolt, illetve újrahasznosított alkotásaikkal, valamint a vizuális kultúrát fejlesztő programokkal a felnőtteket, gyerekeket, no és a kutyusokat a Nyitva fesztivál keretében április 30-ig.

Fotó:Hungary to go

A Hungary to go újragondolta a szuvenírkultúrát

A hónap végéig két korábban bezárt üzlet is nyitva van a Villányi úton. A 8. szám alatt a Nano gyerekek és kutyusok számára alakított ki egy olyan helyet, ahol jól érezhetik magukat.


Fotó:Nano facebook

Szodorai Tímea építeni tanítja a kicsiket

– A hét hét napján nyitva vagyunk, várjuk az ovisokat, kisiskolásokat és a kutyás gazdikat – mondta a Lokálnak Szodorai Tímea. – Hétvégén workshopokat is tartunk. Volt már papírszínház-előadás, gumicukor-építészet, amibe beleloptunk egy kis statikát is, és városépítészetet tanítottunk játékosan a kicsiknek.

A fiatal építész hozzátette, náluk lehet a falra festeni, és a kutyák is jól érezhetik magukat. A hátralévő két hétvégén Tervezd meg a saját városod sógyurmából! foglalkozással és péntek esti felolvasásokkal várják az érdeklődőket.


Fotó: Nano facebook

Itt a kutyusok is jól érzik magukat

A szomszédos üzlethelyiségbe, a Villányi 10. szám alá a Hungary to go és a RePityke költözött be áprilisra. A Hungary to go különleges grafikákkal gondolta újra a Budapestről hazavihető szuveníreket. A bögrékre, pólókra, szatyorra, párnákra fiatal grafikusok által készített rajzokon a város egy-egy részlete vagy védett madaraink is megjelennek. A RePityke pedig a nagymamáktól örökölt otthonkákból, maradék anyagokból hoz létre új használati tárgyakat.

Fotó: RePityke facebook

Természetesen a polcok is újrahasznosítottak: piaci ládákból készültek

– Most egy hónapra a műhelyünk is itt van, aki bejön és megtetszik neki egy hátizsák vagy pénztárca, az megrendelheti a saját elképzelései szerint a rendelkezésre álló anyagokból – számolt be a PePitykétől Németh Katalin. ˜– Rajtunk kívül még hat fiatal alkotó újrahasznosított munkái találhatók az üzlethelyiségben, az ékszerektől a ruhákig sok minden.

Ha az egy hónapos tesztüzem beválna, a fiatal dizájnerek továbbra is bérbe vehetnék és működtethetnék a Nyitva Fesztivál idejére térítésmentesen rendelkezésükre bocsátott üzlethelyiségeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.