EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb XI.kerület

Nyitva vannak az újragondolásra!

Újbuda két üresen álló üzlethelyiségében, a Villányi út 8. és a Villányi út 10. szám alattiban is fiatal magyar dizájnerek várják újragondolt, illetve újrahasznosított alkotásaikkal, valamint a vizuális kultúrát fejlesztő programokkal a felnőtteket, gyerekeket, no és a kutyusokat a Nyitva fesztivál keretében április 30-ig.

Fotó:Hungary to go

A Hungary to go újragondolta a szuvenírkultúrát

A hónap végéig két korábban bezárt üzlet is nyitva van a Villányi úton. A 8. szám alatt a Nano gyerekek és kutyusok számára alakított ki egy olyan helyet, ahol jól érezhetik magukat.


Fotó:Nano facebook

Szodorai Tímea építeni tanítja a kicsiket

– A hét hét napján nyitva vagyunk, várjuk az ovisokat, kisiskolásokat és a kutyás gazdikat – mondta a Lokálnak Szodorai Tímea. – Hétvégén workshopokat is tartunk. Volt már papírszínház-előadás, gumicukor-építészet, amibe beleloptunk egy kis statikát is, és városépítészetet tanítottunk játékosan a kicsiknek.

A fiatal építész hozzátette, náluk lehet a falra festeni, és a kutyák is jól érezhetik magukat. A hátralévő két hétvégén Tervezd meg a saját városod sógyurmából! foglalkozással és péntek esti felolvasásokkal várják az érdeklődőket.


Fotó: Nano facebook

Itt a kutyusok is jól érzik magukat

A szomszédos üzlethelyiségbe, a Villányi 10. szám alá a Hungary to go és a RePityke költözött be áprilisra. A Hungary to go különleges grafikákkal gondolta újra a Budapestről hazavihető szuveníreket. A bögrékre, pólókra, szatyorra, párnákra fiatal grafikusok által készített rajzokon a város egy-egy részlete vagy védett madaraink is megjelennek. A RePityke pedig a nagymamáktól örökölt otthonkákból, maradék anyagokból hoz létre új használati tárgyakat.

Fotó: RePityke facebook

Természetesen a polcok is újrahasznosítottak: piaci ládákból készültek

– Most egy hónapra a műhelyünk is itt van, aki bejön és megtetszik neki egy hátizsák vagy pénztárca, az megrendelheti a saját elképzelései szerint a rendelkezésre álló anyagokból – számolt be a PePitykétől Németh Katalin. ˜– Rajtunk kívül még hat fiatal alkotó újrahasznosított munkái találhatók az üzlethelyiségben, az ékszerektől a ruhákig sok minden.

Ha az egy hónapos tesztüzem beválna, a fiatal dizájnerek továbbra is bérbe vehetnék és működtethetnék a Nyitva Fesztivál idejére térítésmentesen rendelkezésükre bocsátott üzlethelyiségeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.