2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb XX.kerület

Nyolcórányi labdázás jut a parkban

A nyáron átadott pesterzsébeti Fitt-parkban a legújabb szabályozás szerint naponta pontosan nyolc órán keresztül pattoghat a labda. A közelben lakók szerették volna teljesen megszüntetni a labdázást, az önkormányzat ezt napi nyolc órában korlátozta. A park megálmodója, Losonczi Ottó tipikusnak nevezte az esetet.

FITT PARK átadás XX. Kulcsár u ( Fotó: Sáfár Tibor )

Gyerekek foczinak, amíg lehet
( Fotó: Sáfár Tibor )

Egyedülálló fittparkot adtak át a Kulcsár utca és a Vasút sor közötti területen nyáron. Futópályának indult, multifunkciós létesítmény lett belőle, amit reggeltől estig bárki használhat − elvileg. Lakossági bejelentés érkezett ugyanis, hogy a labdapattogás nagyon zavaró jelenség egy sportolásra átalakított parkban. A Pesterzsébet Újság legújabb számából kiderül, napi nyolc órában korlátozzák a labdázási lehetőséget a téren, „lehetőség szerint 8−12 és 14−18 óra, vagy egybefüggően 10−18 óra közötti időtartamra”. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen úgy döntöttek, a napi nyolcórányi labdajátékidőt a használók igényei alapján határozzák majd meg.


FITT PARK átadás XX. Kulcsár u ( Fotó: Sáfár Tibor ) FITT PARK átadás XX. Kulcsár u Losonczi Ottó ( Fotó: Sáfár Tibor )

Losonczi Ottó itt még nem tudta, meg vannak számlálva a labdázás percei
( Fotó: Sáfár Tibor )

– Igazi magyar mentalitás. Inkább nem is részletezem – summázott Losonczi Ottó, a park megálmodója, majd azért folytatta. – Amikor ez egy elhagyott, kihasználatlan terület volt tele szeméttel, üvegekkel, az volt a baj. Most, hogy sportolni lehet naphosszat, és egészségesebben élhetnének az emberek, most az a baj. Valaki majd odaáll stopperrel és méri a nyolc órát? Nonszensz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.