2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Sport

Ők fogják közvetíteni az Európa-bajnokságot!

A technikai lehetőségeket maximálisan kihasználó, minden részletre kiterjedő közvetítést ígér az M4 Sport a június 10-én kezdődő franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságról.

Héder Barna sportigazgató pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, televíziós szempontból óriási kihívás egy olyan futball világesemény közvetítése, amelyen a magyar válogatott is szerepel. Hozzátette, az M4 Sport célja, “hogy mindenhol ott legyen”.


“Két stábunk lesz Franciaországban, az egyik északon, a másik délen, az ő feladatuk az élménygyűjtés lesz” – fogalmazott Héder Barna, hozzátéve, a déli csapat folyamatosan együtt utazik majd a magyar nemzeti együttessel.

A sportigazgató a magyar válogatott mérkőzéseiről szólva kiemelte, hogy amit a 21. századi technika megenged, azt a csatorna meg fogja mutatni. A válogatott mindhárom csoportmérkőzésének helyszínén a pálya szélén és a lelátók szintjén is lesz stúdiója az M4 Sportnak, a lefújás után pedig három helyszínről adják a szövetségi kapitány és a játékosok nyilatkozatait élőben. Héder Barna megjegyezte, hogy ezúttal olyan kamerákkal is dolgoznak majd, amelyekkel a korábbi világeseményeken nem tehették.


A sportigazgató arról is beszélt, hogy az európai szövetségtől (UEFA) számos archív felvételt kaptak, ezekből indítottak külön sorozatot, amelynek első adása múlt csütörtökön volt látható. A kontinensviadal ideje alatt az M4 Sport adása minden nap az Eb-ről szól majd, a stúdióban Héder Barna, Molnár Mátyás és Petrovics-Mérei Andrea várja majd a nézőket.

A helyszíni kommentátorok közül Hajdú B. István egészen a döntőig Franciaországban marad, Gundel Takács Gábor a második naptól az elődöntőkig, míg Székely Dávid és Knézy Jenő a csoportmérkőzések és a nyolcaddöntők ideje alatt közvetít.

Berkesi Judit a helyszínen az m4sport.hu/focieb weboldalra készít riportokat, beszámolókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • 29 meccs után kikapott a Barca

  29 meccs után kikapott a Barca

  Megszakadt a Barcelona 29 meccs óta tartó veretlenségi sorozata. A spanyol Király Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén az Espanyol az ifjonc Oscar Melendo 88. percben szerzett góljával 1-0-ra győzött. A hazai sikerhez némileg Lionel Messi is hozzájárult, hiszen a 61.

 • Zidane nem tudja elképzelni a Realt Ronaldo nélkül

  Zidane nem tudja elképzelni a Realt Ronaldo nélkül

  Hiába érkeznek egyre gyakrabban a Cristiano Ronaldo távozásáról szóló hírek, Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője egyszerűen nem tudja elképzelni a királyi gárdát a portugál klasszis nélkül – írja a goal.

 • Csúnyán leszerepelt a kézilabda-válogatott

  Csúnyán leszerepelt a kézilabda-válogatott

  Pont nélkül búcsúzott a magyar férfi kézilabda-válogatott horvátországi Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, miután 33-27-re kikapott Csehország csapatától.