EUR: 307,06 Ft
CHF: 281,40 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XVII.kerület

Ön dönt, hol szépül a kerület

Megnyerte a kerület a MegSzépülAVárosom projekt harmadik kiírását. A szervezők fő célja, hogy ahol a legnagyobb igény mutatkozik rá, ott szebbé tesznek egy közösségi teret. A budapesti kerületek és vidéki városok versengésében tavaly szeptember 2. és ez év január 10. között Rákosmente a voksok több mint egyharmadát gyűjtötte be, megnyerve a versenyt. Az önkormányzat most a lakókat kéri, döntsenek, melyik közterületet fejlesszék és kapjon sporteszközöket is: a Rákos-patak partján lévő kerékpárút, az Aranykút, az Ede utcai, a Kósa Pál vagy a Köszörűs téri játszótér? Szavazni a rakosmente.hu oldalon lehet április 24-ig.

(fotó:megszepulavarosom.hu)

Az esztergomi Poór Antal tér alakult át tavaly (Fotó: megszepulavarosom.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.