EUR: 304,13 Ft
CHF: 266,37 Ft
2017. augusztus 16., szerda
Ábrahám

Sport

Óriási show keretében jönnek a legjobb kamionversenyzők!

Nem kell újabb 25 éven várniuk a technikai sportok szerelmeseinek arra, hogy újra kamionos Eb-futamot rendezzenek a Hungaroringen. A tavalyi év sikerek után ugyanis idén is szoríthatunk Európa-bajnokunk, Kiss Norbert sikereinek a Hungaroringen. Sőt, idén még nagyobb buli várja a szurkolókat.

Kamion EB és Fesztivál a Hungaroringen, Gyulai Zsolt, Kiss Norbert  (Fotó: Máté Krisztián)

Az győztes csapat: Őry Tamás , Gyulai Zsolt és a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert (Fotó: Máté Krisztián)

Ráadásul mint azt Őry Tamás, a Truck Race Promotion Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, szurkolói szempontból a legjobb időszakban jönnek hozzánk a világ legjobb kamionversenyzői.

– A labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia után, de még az iskolakezdés előtt, azaz augusztus utolsó hétvégéjén rendezzük a Hungaroringen azt a három napos versenyt, ahol a kamionos Eb-futam mellett rengeteg programmal várjuk majd a szurkolókat – mondta Őry, aki hozzátette, ami tavaly jó volt, azt megtartották, amiben hibáztak, azt megpróbálják kijavítani.

Kiss Norbi is ott lesz a futamon

Természetesen a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbi is ott lesz a futamon, igaz, már nem mint az Oxxo Racing Team, hanem mint a német csapat, a Tankpool24 Racing Teammel pilótája. Erről bővebben a Lokál következő számában olvashat.

 

– Tavaly történelmet írtunk, ugyanis negyed évszázad után hatalmas sikerrel tért vissza Magyarországra a kamionsport legkiemelkedőbb, leglátványosabb eseménye, a Kamion Európa-bajnokság. A hétvégére több mint 32 ezer néző látogatott ki, a Hungaroring remek házigazda volt. Jó hangulatú, látványos versenyeket láthatott a közönség, akik rendkívül aktívan szurkoltak hazánk büszkeségének, Kiss Norbinak. Persze, szervezésben biztosan követettünk el hibákat, de az elmúlt év is bizonyította, hogy a magyarok kedvelik a technikai sportokat és hazánk hőseit. Idén hamarabb, a szezon közepén, egy hosszabb pihenőt követően érkezik a Hungaroringre a mezőny.

Őry Tamás hozzátette, a tavalyihoz képest biztosan lép egy szintet a verseny, ugyanis a Suzuki Europe Cup mellett egy exkluzív futam, a BlancPain GT Series is ott lesz a ringen.
– Ezen a verseny a leggyorsabb luxusautók versengenek az első helyekért. Természetesen az autóversenyek mellett most is színes családi programok, hangulatos kísérőrendezvények és sok újdonság várja majd a látogatókat a kamionünnepre, melyen az idei évben több mint 50 ezer szurkolóra számítunk. Pénteken egy rendhagyó „pályabejárás” várja az érdeklődőket, melyen izgalmas kulisszatitkokba is betekintést nyernek a látogatók, majd szombaton és vasárnap egy-egy időmérő edzést és két-két futamot szurkolhatnak végig a kilátogatók.

Arról már Gyulai Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója beszélt, hogy a teljesen új borítású versenypálya a tavalyinál is szebb látvánnyal és izgalmakban bővelkedő futamokkal vár mindenkit.
– 1985-ben a túraautó világbajnokság mezőnye avatta fel a Hungaroring pályáját, azóta nem történt megújulás, de ez idén megváltozott – mondta Gyulai Zsolt. – Vadonatúj aszfalt és rázókövek várják majd a kamionokat, ami a látogatókra nézve is nagyon kedvező, ugyanis még látványosabbá teszi a futamokat.  A tavalyi versenynek köszönhetően jelentősen megugrott a kamionversenyzés nívója, melyet idén még tovább szeretnénk fokozni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szuperbusszal utazik a Fradi

  Szuperbusszal utazik a Fradi

  Bemutatta a Ferencvárosi Torna Club a labdarúgócsapat új buszát. Az FTC játékosai mostantól kezdve egy Neoplan Tourliner P22-SEK fedélzetén gördülnek majd az utakon, amikor idegenbeli mérkőzésre utaznak.

 • Hanga Ádámot kivásárolták

  Hanga Ádámot kivásárolták

  A Barcelona kivásárolta a spanyol élvonalban játszó Hanga Ádámot a Baskonia Vitoria Gasteiz kosárlabdacsapatától – írta az AS spanyol sportnapilap.

 • Cristiano: félig ember, félig gép

  Cristiano: félig ember, félig gép

  Nem akármilyen felsőtestet villantott Cristiano Ronaldo vasárnap esti El Clasicón. A négyszeres aranylabdás portugál továbbra is tökéletes formában van, annak ellenére, hogy ő tért vissza legkésőbb csapatához.