EUR: 312,66 Ft
CHF: 260,79 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb XIII.kerület

Pályázat a környezetvédelemért

A kerületben kiemelten odafigyelnek arra, hogy minél több gondozott zöldfelület tegye könnyebbé az itt lakók szabadidejét. Ennek érdekében a most induló környezetvédelmi pályázaton nyújtható támogatás több területen is bővült.

graffiti ilyen volt2

Falfirkák eltávolítására is lehet pályázni

Ettől az évtől egy társasház már több cél megvalósítására is kaphat támogatást. A zöldfelületek bővítésére, megújítására érkező pályázatok között előnyben részesülnek azok, amelyek segítségével a szomszédos kertek, udvarok  végül egyesülnek. Nagy lehetőség a pedagógusok számára, hogy klímavédelmi, fenntarthatósági vagy környezetvédelmi témájú, gyermekeknek szóló programok szervezéséhez százezer forint támogatást kaphatnak. Emellett a társasházak, lakásszövetkezetek pályázhatnak falfirka-mentesítésre, zöldfelületi kertek kialakítására, megújítására, csapadékvíz gyűjtésére és öntözési célú felhasználására, komposztáláshoz szükséges eszközök beszerzésére, megújuló energiahordozók alkalmazására, lakóépületek hőszigetelésére és magánterületen kerékpártárolók létesítésére. A pályázatokról bővebben a kerületi önkormányzat hivatalos oldalán olvashat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.