EUR: 307,04 Ft
CHF: 281,49 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XIII.kerület

Pályázat a környezetvédelemért

A kerületben kiemelten odafigyelnek arra, hogy minél több gondozott zöldfelület tegye könnyebbé az itt lakók szabadidejét. Ennek érdekében a most induló környezetvédelmi pályázaton nyújtható támogatás több területen is bővült.

graffiti ilyen volt2

Falfirkák eltávolítására is lehet pályázni

Ettől az évtől egy társasház már több cél megvalósítására is kaphat támogatást. A zöldfelületek bővítésére, megújítására érkező pályázatok között előnyben részesülnek azok, amelyek segítségével a szomszédos kertek, udvarok  végül egyesülnek. Nagy lehetőség a pedagógusok számára, hogy klímavédelmi, fenntarthatósági vagy környezetvédelmi témájú, gyermekeknek szóló programok szervezéséhez százezer forint támogatást kaphatnak. Emellett a társasházak, lakásszövetkezetek pályázhatnak falfirka-mentesítésre, zöldfelületi kertek kialakítására, megújítására, csapadékvíz gyűjtésére és öntözési célú felhasználására, komposztáláshoz szükséges eszközök beszerzésére, megújuló energiahordozók alkalmazására, lakóépületek hőszigetelésére és magánterületen kerékpártárolók létesítésére. A pályázatokról bővebben a kerületi önkormányzat hivatalos oldalán olvashat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.