2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb VIII.kerület IX.kerület

Piknik a cseresznyefák alatt

A Füvészkert idén is megrendezi a Sakura-ünnepet, azaz az áprilisi japán cseresznyefa-virágzás ünnepét. A múlt hétvégén már sokan piknikeztek a rózsaszín virágú fák alatt, de 16–17-én lesz itt igazán nagy buli. A piknikhez számos program is kapcsolódik: kalligráfiatanítás és -bemutató, origamikészítés és -kiállítás, japán harcművészeti bemutató, japán versek felolvasása, japán zenekoncertek, mangabemutató és japán kézműveskedés gyermekek számára.

Budapest, 2008. április 5. Virágzó japán díszcseresznyefa az Eötvös Loránd Tudományegyetem Botanikus Kertjében. A budapesti Fűvészkertben Sakura piknikat rendeztek, ahol a látogatók japán módra ünnepelhetik a tavasz beköszöntét: letelepedhetnek a fűre, vagy a padokra, és piknikezés közben gyönyörködhetnek a virágzó cseresznyefákban. MTI Fotó: Kovács Attila


MTI Fotó: Kovács Attila

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.