EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb VIII.kerület IX.kerület

Piknik a cseresznyefák alatt

A Füvészkert idén is megrendezi a Sakura-ünnepet, azaz az áprilisi japán cseresznyefa-virágzás ünnepét. A múlt hétvégén már sokan piknikeztek a rózsaszín virágú fák alatt, de 16–17-én lesz itt igazán nagy buli. A piknikhez számos program is kapcsolódik: kalligráfiatanítás és -bemutató, origamikészítés és -kiállítás, japán harcművészeti bemutató, japán versek felolvasása, japán zenekoncertek, mangabemutató és japán kézműveskedés gyermekek számára.

Budapest, 2008. április 5. Virágzó japán díszcseresznyefa az Eötvös Loránd Tudományegyetem Botanikus Kertjében. A budapesti Fűvészkertben Sakura piknikat rendeztek, ahol a látogatók japán módra ünnepelhetik a tavasz beköszöntét: letelepedhetnek a fűre, vagy a padokra, és piknikezés közben gyönyörködhetnek a virágzó cseresznyefákban. MTI Fotó: Kovács Attila


MTI Fotó: Kovács Attila

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.