EUR: 308,60 Ft
CHF: 267,53 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Egyéb VIII.kerület IX.kerület

Piknik a cseresznyefák alatt

A Füvészkert idén is megrendezi a Sakura-ünnepet, azaz az áprilisi japán cseresznyefa-virágzás ünnepét. A múlt hétvégén már sokan piknikeztek a rózsaszín virágú fák alatt, de 16–17-én lesz itt igazán nagy buli. A piknikhez számos program is kapcsolódik: kalligráfiatanítás és -bemutató, origamikészítés és -kiállítás, japán harcművészeti bemutató, japán versek felolvasása, japán zenekoncertek, mangabemutató és japán kézműveskedés gyermekek számára.

Budapest, 2008. április 5. Virágzó japán díszcseresznyefa az Eötvös Loránd Tudományegyetem Botanikus Kertjében. A budapesti Fűvészkertben Sakura piknikat rendeztek, ahol a látogatók japán módra ünnepelhetik a tavasz beköszöntét: letelepedhetnek a fűre, vagy a padokra, és piknikezés közben gyönyörködhetnek a virágzó cseresznyefákban. MTI Fotó: Kovács Attila


MTI Fotó: Kovács Attila

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.