EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Tatabánya

Reálgimnázium lesz az Árpád

Műszaki szakemberekre van szükség a térségben, ezért alakítják reálgimnáziummá az Árpád Gimnáziumot. A csaknem másfél milliárd forintos beruházás fontosságát hangsúlyozták Orbán Viktor tatabányai látogatása alkalmából, amikor a város vezetősége és a miniszterelnök aláírta a Modern Városok Program szerződését. Ebben többek között az áll, hogy az állam támogatja a projektet.

Csaknem hatszáz diák látogatja az Árpád Gimnáziumot, amely a megye második legeredményesebb középfokú oktatási intézménye. Az iskola a közeljövőben felveheti a reálgimnáziumi jelleget, ami azt jelenti, hogy az úgynevezett reáltantárgyakat, a matematikát, az informatikát kiemelt szinten oktathatják az intézményben.


– Nem kívánunk a gimnáziumi formából kilépni, hiszen a reálgimnázium annyit jelent, hogy kimondjuk: a képzésben nagyobb szerepet biztosítunk a matematika és informatika tantárgyaknak. Ez már jelenleg is így van, hiszen a gyerekeknek már a 9−10. osztályban megfelelő alapot adunk. Ennek célja, hogy a 11−12. évfolyamokban a tanulók magasabb szinten specializálódjanak, és a maguk által választott tantárgyakat tanulhassák emelt szinten − emelte ki a fejlesztés lényegét Kovács Miklós, az Árpád igazgatója.

A reálgimnázium kialakítását többek között az is szükségessé tette, hogy a térségben működő cégek egyre nehezebben találnak megfelelően képzett szakembereket.


Schmidt Csaba polgármester Orbán Viktor miniszterelnök tatabányai látogatásán arról beszélt, hogy a mérnökök bázisát bővíteni kell, hiszen számos olyan lelkes fiatal él a térségben, akik reálgondolkodásúak és a jövőjüket a mérnöki pályán képzelik el. A város vezetősége nekik szeretne magas szintű képzést biztosítani a megye második legjobb gimnáziumában. Ehhez a kormánnyal kötött szerződés értelmében adottak a feltételek. A gimnázium tanárainak és a városnak is közös célja, hogy az Árpád Gimnázium erős versenyben legyen a megye legjobb gimnáziuma címért is. Az Árpád jelenleg is kiemelt figyelmet fordít a reáltárgyak oktatására. A fejlesztés megkezdődött, jelenleg az átalakítás tervezése van folyamatban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.