EUR: 307,94 Ft
CHF: 282,10 Ft
2017. május 29., hétfő
Magdolna

Program

Rendőr- és tűzoltónap lesz a Városligetben

Tűzoltási és kutyás kábítószerkereső bemutatóval, rendőrzenekari koncertekkel és más látványos programokkal várják az érdeklődőket szombaton a budapesti Városligetbe a hatodik közös rendőr- és tűzoltónapra.

Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta: a program már pénteken elkezdődik a meghívott lengyel, cseh, szlovák és osztrák rendőrzenekarok Szent István és Szent György téri koncertjével. Szombaton 10 órától várják az érdeklődőket a Városligetbe, ahol lesz egyebek mellett tonfabemutató, illetve kutyás és lovas rendőrök, valamint készenlétisek szórakoztatják majd a közönséget.

Ez lesz a második év, amikor a rendezvényre meghívták az ország összes rendészeti tantárgyat hallgató szakközépiskolás és gimnazista tanulóját, a visszajelzések szerint 3700-an látogatnak el a ligetbe. “Őket szeretnénk megnyerni a szakmának” – fűzte hozzá a szóvivő.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjének ismertetése szerint ők szombat reggel egy látványos felvonulással nyitják a napot: a tűzoltók védőszentjéről elnevezett Szent Flórián térről vonulnak át tűzoltóautókkal a Városligetbe. Ott minden érdeklődő bemászhat egy tűzoltóautóba, megnézheti a ligetet egy magasból mentő kosarából, a gyerekek védőruhába öltözhetnek, és kipróbálhatják az oltást, vagy azt, milyen füstben tájékozódni. Azt szeretnék bemutatni, hogy milyen fontos, hasznos és esetenként nem annyira látványos munkát végeznek a kollégák – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pünkösdi Vigadalom Révbéren

  Pünkösdi Vigadalom Révbéren

  Kicsik és nagyok egyaránt megízlelhetik, milyen is volt hajdanán a lovasok élete, ha ellátogatnak a Révbéri Lovascentrumban a Pünkösdi Vigadalomra.

 • Meríts a szívedből!

  Meríts a szívedből!

  Idén negyedik alkalommal rendezi meg a Nagy János vezetteNtone EventaMotiváció Alapítványés VVSIa korábbi években már nagy sikerrel debütáló IntegráltNemzetközi Sárkányhajó Fesztivált 2017.

 • Így még nem láthattuk Budapestet

  Így még nem láthattuk Budapestet

  A világ tele van átlagos, kiszámítható dolgokkal, de a Hendrick’s sosem lesz ilyen. A kézműves gin, amely a rózsa- illetve uborkaeszenciának köszönhetően önmagában is különleges, elhivatottan keresi a nem mindennapi dolgokat.