2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb XXII.kerület

Segíthetünk mi is a felhőtlen gyermekkorban

Nélkülöző és bántalmazott gyermekeknek gyűjt egész áprilisban a budafoki székhelyű Ökumenikus Segélyszervezet. A Felhőtlen gyermekkor elnevezésű akcióban idén is stratégiai partnerként működik közre a Budatétényben is megtalálható gazdaságos áruház. A vásárlók az áruházak pénztárainál, illetve az online felületen kapható 250 forintos kuponok megvásárlásával csatlakozhatnak az összefogáshoz április 30-ig.

– Ma is sok gyermek él nélkülözésben. Sokuk számára nem adatnak meg a felhőtlen gyermekkor alapvető feltételei: az egészséges fejlődéshez szükséges megfelelő napi étkezés, a meleg ruha, a védelmet nyújtó otthon. Nagyon sok a teendő a gyermekbántalmazás terén is – tájékoztatott Gáncs Kristóf. Az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója hozzátette, tavaly rekordmennyiségű, 72 millió 414 ezer 750 forintnyi adomány gyűlt össze, amelyet az Ökumenikus Segélyszervezet az átmeneti otthonokban élő nehéz sorsú gyermekek nyári táboroztatására, év közbeni személyre szabott fejlesztő foglalkozásokra, valamint egy új, gyermekeket segítő szociális és fejlesztő központ létrehozására fordított.


Fotó: MÖS

Az a cél, hogy minden kicsinek felhőtlen gyermekkora legyen

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.