EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb XXII.kerület

Segíthetünk mi is a felhőtlen gyermekkorban

Nélkülöző és bántalmazott gyermekeknek gyűjt egész áprilisban a budafoki székhelyű Ökumenikus Segélyszervezet. A Felhőtlen gyermekkor elnevezésű akcióban idén is stratégiai partnerként működik közre a Budatétényben is megtalálható gazdaságos áruház. A vásárlók az áruházak pénztárainál, illetve az online felületen kapható 250 forintos kuponok megvásárlásával csatlakozhatnak az összefogáshoz április 30-ig.

– Ma is sok gyermek él nélkülözésben. Sokuk számára nem adatnak meg a felhőtlen gyermekkor alapvető feltételei: az egészséges fejlődéshez szükséges megfelelő napi étkezés, a meleg ruha, a védelmet nyújtó otthon. Nagyon sok a teendő a gyermekbántalmazás terén is – tájékoztatott Gáncs Kristóf. Az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója hozzátette, tavaly rekordmennyiségű, 72 millió 414 ezer 750 forintnyi adomány gyűlt össze, amelyet az Ökumenikus Segélyszervezet az átmeneti otthonokban élő nehéz sorsú gyermekek nyári táboroztatására, év közbeni személyre szabott fejlesztő foglalkozásokra, valamint egy új, gyermekeket segítő szociális és fejlesztő központ létrehozására fordított.

Fotó: MÖS

Az a cél, hogy minden kicsinek felhőtlen gyermekkora legyen

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.