EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 21., szombat
Ágnes

Külföld

Soha nem volt még ilyen fejlett a magyar-amerikai gazdasági kapcsolatrendszer

Budapest, 2015. november 20.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Vlagyimir Tyitov orosz külügyminiszter-helyettessel közösen tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a minisztériumban 2015. november 20-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken amerikai kongresszusi képviselőkből álló kétpárti delegációt fogadott Budapesten, és az eseményen azt mondta, hogy Magyarország és az Egyesült Államok gazdasági kapcsolatrendszere soha nem volt olyan fejlett, mint most.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette: az Egyesült Államok immár az elsőszámú, Európán kívüli exportpiacunk, és tavaly a második legtöbb külföldi beruházás onnan érkezett. Ezerhatszáz amerikai vállalat összesen százezer magyar embernek ad munkát.

Magyarország büszke arra, hogy a világ több pontján szolgálnak együtt magyar katonák amerikaiakkal, így a kurdisztáni régióban és Afganisztánban is – írták.

A második világháború óta Európának még soha nem kellett annyi és olyan súlyos kihívással egyszerre szembesülnie, mint jelenleg – áll a tárca közleményében.

Kapcsolódó Cikkek