EUR: 307,22 Ft
CHF: 282,10 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XVI.kerület

Sokat tettek a kerületért

díjazottak

Alig fértek el a díjazottak a színpadon

Kiosztották a kerületi díszpolgári címeket és még számos  elismerést azoknak a kerületi polgároknak, akik sokat tettek közösségünkért. A Kerület Díszpolgára kitüntetést a képviselő-testület Vitéz Lovag Máriási György Mihály ’56-os harcosnak és Molnár V. József néprajzkutatónak ítélte oda. A március 15-ei díszelőadáson Molnár V. József vette át a kitüntetését, Vitéz Lovag Máriási György Mihály pedig 2016. október 23-án az Árpádföldi Tóth Ilonka Emlékház avatóünnepségen veheti majd át a díszpolgári címét.

Az idén négy kerületi polgár részesült Budapest  Főváros XVI. Kerületért elismerésben: Bánné Zöld Katalin, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola pedagógusa, Borsányi Béla, az Árpádföldi civil közösségek tagja, Inotai István, a Szerb Antal Gimnázium igazgatója, valamint Vaszlik Kálmán karnagy, a kerületi Rácz Aladár Zeneiskola pedagógusa és a Mátyásföldi Fúvószenekar alapítója és vezetője. Díjazták az ifjú tehetségeket, a sportolókat, a kultúra nagyköveteit és a környezetvédőket is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.