EUR: 308,76 Ft
CHF: 285,20 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Egyéb XVI.kerület

Sokat tettek a kerületért

díjazottak

Alig fértek el a díjazottak a színpadon

Kiosztották a kerületi díszpolgári címeket és még számos  elismerést azoknak a kerületi polgároknak, akik sokat tettek közösségünkért. A Kerület Díszpolgára kitüntetést a képviselő-testület Vitéz Lovag Máriási György Mihály ’56-os harcosnak és Molnár V. József néprajzkutatónak ítélte oda. A március 15-ei díszelőadáson Molnár V. József vette át a kitüntetését, Vitéz Lovag Máriási György Mihály pedig 2016. október 23-án az Árpádföldi Tóth Ilonka Emlékház avatóünnepségen veheti majd át a díszpolgári címét.

Az idén négy kerületi polgár részesült Budapest  Főváros XVI. Kerületért elismerésben: Bánné Zöld Katalin, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola pedagógusa, Borsányi Béla, az Árpádföldi civil közösségek tagja, Inotai István, a Szerb Antal Gimnázium igazgatója, valamint Vaszlik Kálmán karnagy, a kerületi Rácz Aladár Zeneiskola pedagógusa és a Mátyásföldi Fúvószenekar alapítója és vezetője. Díjazták az ifjú tehetségeket, a sportolókat, a kultúra nagyköveteit és a környezetvédőket is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.