2018. május 23., szerda
Dezső

Egyéb Tatabánya

Szépkorúak a fókuszban a KPVDSZ Művelődési Házban

A KPVDSZ Művelődési Ház 15 éve vállalta fel, hogy kiemelten foglalkozik a nyugdíjas közösségekkel. Akkor rendezték meg az első Városi Nyugdíjas Klubvezetők Konferenciáját, ahová a városban addig elszigetelten működő nyugdíjasklubok kaptak meghívást. Még ugyanabban az évben ősszel, az Idősek hónapjához kapcsolódva Városi Nyugdíjas Klubtalálkozót szerveztek.

Mindkét rendezvény népszerűsége azóta is töretlen, a találkozóknak a ház ad otthont évről évre csakúgy, mint a Nyugdíjas Klubvezetők Klubjának, amely havonta megtartott üléseivel fontos összekötő kapocs a városszerte működő, közel 3000 főt tömörítő 32 nyugdíjasklub között. Az egyeztetésekbe bevonják a társintézményeket is. A háznak saját területi nyugdíjasklubja is van, az 1977-ben alakult a KPVDSZ Területi Nyugdíjas Klub, amely ma 120 tagot számlál, vezetője, Szőke Mihályné nemrégiben nyerte el a Mindennapok Hőse címet közösségépítési munkájáért.


14b_szepkoruak_erdeszgyulane

Kezdetektől a KPVDSZ-ben működik a Városi Pedagógus Nyugdíjas Klub is, amelyet még 1983-ban alapított Erdész Gyuláné. Gizike 33 tevékeny éven át vezette a klubot, amely általában 50−70 taggal működött és a mai napig jó kapcsolatot ápol a KPVDSZ-szel és a városvezetéssel.

Erdész Gyuláné, aki a klubban végzett áldozatos munkájáért 2014-ben Évgyűrű-díjat kapott, tavaly fájó szívvel mondott le klubvezetői posztjáról. Mint mondja, egészségügyi és fizikai állapota ma már nem teszi lehetővé, hogy olyan lelkiismeretesen végezze a feladatokat, ahogyan szeretné. Utódja, Szapu Györgyné Julika lett, aki régóta aktív tagja a közösségnek és akit tagtársai választottak meg. Gizike természetesen nem szakította meg a kapcsolatot a klubbal: tiszteletbeli elnökként, ha egészsége engedi, eljár a foglalkozásokra a KPVDSZ Művelődési Házba minden hónap második csütörtökén.


A KPVDSZ pedig továbbra is kifogyhatatlan az ötletekből, többek között Idősek Királysága címmel tematikus programot, városi Ki Mit Tud?-ot, szeniortánccsoport-versenyt szervez a szépkorúaknak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek