EUR: 309,13 Ft
CHF: 267,55 Ft
2017. október 12., csütörtök
Miksa

Belföld

Szeptembertől újabb béremelés a pedagógusoknál

Szeptember elsejétől hozzávetőleg 150 ezer pedagógus további általános illetményemelést kap átlagosan 4 százalékos mértékben, az életpálya bevezetésének újabb lépéseként – mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az NGM államtitkára emlékeztetett arra: a kormány kiterjesztette a pedagógus életpályát a bölcsődékben dolgozó felsőfokú végzettségű nevelőkre is, ez mintegy ezer dolgozót érint, ők átlagosan mintegy 50 százalékos illetményemelésben részesülnek.

Hangsúlyozta: emellett 2016-ban 15 ezer felsőoktatásban dolgozó oktatót és kutatót részesítenek átlagosan 15 százalékos illetményemelésben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Deutsch az OLAF-hoz fordul a Czeglédynek adott Gyurcsány-kölcsön miatt

    Deutsch az OLAF-hoz fordul a Czeglédynek adott Gyurcsány-kölcsön miatt

    Az Európai Unió csalás elleni hivatalához, az OLAF-hoz fordul Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő amiatt, hogy Gyurcsány Ferenc cége, az uniós megbízást is elnyerő Altus 80 millió forintot adott Czeglédy Csabának, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van.

  • Semjén: Magyarország most már erős ország

    Semjén: Magyarország most már erős ország

    Magyarország most már erős ország anyagi értelemben, büszkeségében és nemzeti öntudatában is – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a magyar kormány támogatásával felújított Szent Alajos Konviktus átadásán csütörtökön a romániai Szatmárnémetiben.

  • A kereszténység megőrzése egyben a demokrácia megőrzése is

    A kereszténység megőrzése egyben a demokrácia megőrzése is

    A kereszténység alapvető értékeinek, világlátásának, kultúrájának megőrzése egyben a demokrácia, a sokszínűség megőrzésének kérdése is – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten, a keresztényüldözésről tartott nemzetközi konferencián.