EUR: 310,25 Ft
CHF: 258,82 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb IX.kerület

Színekre hangolva

Április 1-jén nyílt meg az Iparművészeti Múzeum legújabb tárlata, amely három szín: a zöld, a kék és a vörös köré szerveződik oly módon, hogy az adott szín dominánsan jelenik meg az egyes termekben bemutatott műtárgyakon. A kiállítás kizárólag a múzeum saját anyagára épül. A szín mint formai kritérium alapján került egymás mellé régi és modern, szakrális és profán, ünnepi és hétköznapi − ezáltal a műtárgyak jelentésének és értelmezésének új aspektusai tárulnak fel.

 

Budapest, 2016. március 31. 19. századi francia talpas dísztál az Iparművészeti Múzeum Színekre hangolva című új kiállításán 2016. március 31-én. Az április 1-jétől szeptember 4-ig látogatható kiállítás három termének anyaga három szín, a zöld, a kék és a vörös köré szerveződik.  MTI Fotó: Szigetváry Zsolt


MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.