EUR: 305,11 Ft
CHF: 275,61 Ft
2017. július 21., péntek
Dániel, Daniella

Külföld

Terrortámadás Jeruzsálemben

Robbanás történt hétfőn egy jeruzsálemi buszon, az izraeli rendőrség szerint terrorista támadás történt, a mentőszolgálatok legalább tizenhét sebesültről tettek jelentést.

“Nincsenek kétségek afelől, hogy ez egy terrorista merénylet volt” – közölte a jeruzsálemi rendőrség egyik illetékese. Még nem tudni az elkövető személyazonosságát, vagy azt, hogy öngyilkos merénylet történt-e.

“Vizsgáljuk, honnan ered a robbanószerkezet, ki telepítette, és hogyan juthatott fel a buszra. A nyomozás még kezdeti szakaszában van” – tette hozzá az illetékes.

A The Jerusalem Post című helyi lap korábban azt közölte, a Jeruzsálem délnyugati részén fekvő Hebron úton egy üres buszban lépett működésbe egy robbanószerkezet, és a detonáció következtében a közelben lévő busz utasai sebesültek meg. Az újság tizenöt sebesültről számolt be, közülük ketten válságos állapotban vannak.

A helyi rendőrség első információi szintén arra utaltak, hogy terrortámadás történt, de a helyszín kivizsgálása után a katonai rádió értesülése szerint egyre valószínűbbnek vélték az illetékesek, hogy technikai hiba történt: az utasok nélküli autóbusz benzintartálya felrobbant, majd a tűz átterjedt a mellette álló teli buszra és több szomszédos gépkocsira. Végül azonban mégis a terrorakcióról szóló feltételezések igazolódtak be.

Az elmúlt időszakban megszaporodtak palesztinok izraeliekkel szembeni, főként késeléses támadásai. A hétfői támadás miatt eleinte felerősödtek azok a félelmek, hogy ismét rendszeressé válhatnak a Jeruzsálemet tíz évvel ezelőtt megrázó öngyilkos merényletek.

A rendőrség képviselője a katonai rádióban kijelentette, hogy nem volt előzetes figyelmeztetésük egy efféle terrormerényletről, de a város lakói a pénteken kezdődő nyolc napos pészah ünnepre készülődnek, és ezért ezekben a napokban fokozott készültség lépett életbe.

A rádió értesülése szerint tizenheten sebesültek meg, ketten súlyosan. Minden sérültet elszállítottak különböző jeruzsálemi kórházakba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy csodás időutazás – Róma az örök város

  Egy csodás időutazás – Róma az örök város

  Egy semmihez sem hasonlítható időgépben találja magát az, aki ellátogat az olasz fővárosba. Az ókori Római Birodalom hajdani központja olyan monumentális és különleges építészeti remekművek tárházát kínálja az utazóknak, ami életre szóló élményt nyújt.

 • Szabadon engedik O.J. Simpsont!

  Szabadon engedik O.J. Simpsont!

  Október elején kiengedik a börtönből O.J. Simpsont. Az amerikaifutball egykori csillaga, filmsztár csoportos fegyveres rablásért és testi sértésért került rácsok mögé, 2008-ban több mint harminc év szabadságvesztésre ítélték.

 • Lebukott a „vasember”

  Lebukott a „vasember”

  Bár igazán nagyot szeretett volna kaszálni, most mégis hosszú időre nem kell pénzre gondolnia annak a nőnek, aki összesen 102 iPhone telefont próbált becsempészni Kínába.