EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Extra

Tisztázták az állatkínzás vádja alól Cesar Millant

Cesar Millan

Befejeződött az állatkínzás ügyében indult vizsgálat Cesar Millan neves kutyaoktató ügyében és semmilyen vádat nem emeltek a szakember ellen – jelentette be hétfőn a Los Angeles megyei ügyészség hivatalának szóvivője.

A vizsgálatot a National Geographic Wild tévécsatornán futó Cesar 911 című sorozat február 26-án bemutatott epizódja nyomán rendelték el, amelyben Millan egy Simon nevű francia bulldog-terrier keverék kutyát tanít arra, hogy együtt éljen gazdája malacaival, amelyek közül kettőt korábban megölt. A műsorban látható, amint Simon üldözőbe veszi az egyik malacot és annyira megcsípi a fülét, hogy az vérezni kezd.

Az ügyészségi vizsgálatot bizonyítékok hiányában ejtették – közölte Jane Robinson szóvivő.

Brian Klein, Millan ügyvédje elmondta, hogy kliense együttműködött a hatóságokkal. “Módszere biztonságos és emberséges” – tette hozzá.

Több mint 13 ezer ember írta alá a change.org honlapon megjelent felhívást, amely Millan módszereit embertelennek bélyegezte meg, mondván a tréner csalinak használta a malacot a kutya számára “szórakoztatási célból”. Az aláírók követelték, hogy a tévécsatorna vegye le műsoráról a sorozatot.

Millan nem értett egyet azzal, hogy a malacot arra használta volna, hogy provokálja a kutyát. Közölte, Simon és a malac a legjobb barátokká váltak, és a kutya azóta nem agresszív a malacokkal szemben. Az adás egy későbbi részletében látható is, amint a kutya békésen együtt él a malacok egy csoportjával, egy csirkével és más álatokkal.

A 46 éves Cesar Millan több mint 25 éve tanulmányozza a kutyák viselkedését, és a világ egyik legismertebb kutyaviselkedési és rehabilitációs szakértőjévé vált, számos könyve jelent meg több millió példányban a témáról. Nemzetközi ismertségét A csodálatos kutyadoki című televíziós sorozat alapozta meg, amelyben agresszív, félénk, megrögzött vagy lusta kutyák százainak rehabilitálása mellett azokat a családokat is oktatta, amelyek helytelen viselkedésükkel maguk is hozzájárultak kutyáik nevelhetetlenségéhez. A sorozatot 2006-ban, 2007-ben és 2009-ben Emmy-díjra jelölték a kiemelkedő valóságshow kategóriában.

Kapcsolódó Cikkek