EUR: 310,94 Ft
CHF: 259,63 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Belföld

Tokaj Kereskedőház: Kulcs, arany, korona

Az osztrák borászat legnagyobb sikerét érte el a több száz éve szőlővel foglalkozó családból származó Lenz Moser, amikor megalkotta a Grüner Veltliner, magyarosan a Zöld Veltelini fehér borfajtát. Ennek a szakembernek az ugyancsak Lenz névre keresztelt unokája – nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező borászati stratégiai tanácsadó – támogatja, segíti mostantól a világ nagy piacaira a tokaji borvidék legnagyobb borászatát, a Tokaj Kereskedőházat.

ANEXKC Tokaj vineyard Hungary

˗ Ahhoz, hogy nemzetközi sikert érjünk el, a nem magyar ajkú számára is értelmezhető brand nevet kellett kitalálnunk – magyarázta Tombor András, a cég Felügyelő Bizottságának elnöke, aki azt is elárulta, brit tanácsadók bevonásával döntöttek végül a Grand Tokaj név mellett.


A brandépítést új arculati elemek megjelenése támogatja: a vásárló ezentúl egyedi tervezésű palackokkal találkozhat, a címkéken az arany és a fehér szín dominál, és minden egyes terméken megjelenik a Szent Korona kézzel rajzolt másolata, valamint a Tokaj titkának átadását szimbolizáló arany kulcs.

A száraz tömegborok közül a cuvée, a félszárazak körül a sárgamuskotály kerül milliós nagyságrendben palackba. Az édes borok között a fő termék az aszú, a csúcsbor pedig a limitáltan, mindössze néhány tízezer palackkal készülő Eszencia, amelyet a Grand Tokaj döntéshozói a legigényesebb fogyasztóknak szánnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újra Bűbájos Hétvége Tarcalon

  Újra Bűbájos Hétvége Tarcalon

  Az első két sikeres rendezvény után újra Bűbájos Hétvége Tarcalon! Az ideit is a május elsejei hosszú hétévégén rendezi a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület.

 • Varga Mihály további minisztersége üzenet a piacoknak

  Varga Mihály további minisztersége üzenet a piacoknak

  Orbán Viktor miniszterelnök azon bejelentése, hogy továbbra is Varga Mihály vezeti a Nemzetgazdasági Minisztériumot, üzenet a piacoknak, azt üzeni, hogy marad az eddigi fegyelmezett költségvetési politika – mondta a Századvég Alapítvány közgazdásza az M1 aktuális csatorna műsorában.

 • Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

  Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

  Év végére készül el a négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei települést – Rákóczifalvát, Rákócziújfalut, Tiszavárkonyt és Vezsenyt – összekötő túraútvonal a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásból – közölte Kósa Lajos, Rákóczifalva polgármestere az MTI-vel.

 • Cserbenhagyó svájci autóst vettek őrizetbe Zalában

  Cserbenhagyó svájci autóst vettek őrizetbe Zalában

  Őrizetbe vettek a keszthelyi rendőrök egy svájci férfit, aki súlyos sérüléssel járó balesetet okozott Gyenesdiáson, de segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.