EUR: 310,01 Ft
CHF: 288,98 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Külföld

Újabb súlyos terrortámadások várhatóak Törökországban

Ceylanpinar, 2015. július 22.
A biztonsági szolgálat tagjai annál az épületnél, ahol kurd fegyveresek agyonlőttek két rendőrt a szíriai határ mellett fekvő Ceylanpinarban 2015. július 22-én A merényletet a két nappal ezelőtti suruci robbantás miatti megtorlásként hajtották végre, amelyben 32 ember életét vesztette és mintegy százan megsérültek. A rendfenntartók meggyilkolását a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű kurd lázadószervezet vállalta magára, közleményükben azt írták, hogy a rendőrök együttműködtek a robbantásért felelős Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezettel. (MTI/AP/Emrah Gurel)

Turisták elleni merényletek “súlyos veszélyére” figyelmeztette az Egyesült Államok ankarai nagykövetsége szombaton a Törökországban tartózkodó amerikai állampolgárokat.

“Az Egyesült Államok törökországi nagykövetsége tájékoztatja az amerikai állampolgárokat, hogy hiteles (terrorista) fenyegetések vannak idegenforgalmi övezetek, mindenekelőtt isztambuli és antalyai közterületek és kikötők ellen” – áll a diplomáciai képviselet honlapjára feltett üzenetben.

Előzőleg az izraeli nemzetbiztonsági tanács terrorellenes hivatala két héten belül már másodszor javasolta az izraeli állampolgároknak, hogy a lehető legrövidebb időn belül hagyják el Törökországot, mert az egész ország veszélyes várható terrorcselekmények miatt.

A figyelmeztetésről a 9-es csatorna nevű izraeli tévé számolt be szombaton.

Kapcsolódó Cikkek